Gå til hovedinnhold

Jernmannens vind

Det halve Ironman Haugesund 2016 stenger av halve Haugesund i en halv dag. Jeg ønsker ikke et helt Ironman-arrangement til by'n. Ikke noe arrangement trekker utenbys folk til byen utenom arrangementdagene. Ingen bosetningsvirkning. Hoderegning for hotellene gir 50 tilreisende i tre netter gir 150 overnattinger til en rabattpris på 1000 kroner per overnatting. 150 000 kroner bruttoinntekt minus ekstra utgifter gir lite fortjeneste. Ironman vil ha betaling for å arrangere seg selv i Haugesund. Da er Haugesund kommune kunden deres. Ironman fikk 500 000 ett år og 400 000 nå. Dette er dårlig butikk for Haugesund kommune. Bedrifter i Haugesund tier om den økonomiske virkningen fordi den er så liten. Omdømme-effekten er tomt prat. Omdømme må måles i tilreisendes forbruk eller investeringer. Alt annet er "bare idelig tomhet" som Predikeren sa 3-4 tusen år siden. Jag etter vind.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…