Gå til hovedinnhold

Haugesund Rådhus som nytt Billedgalleri

Haugesund Sentrum har liten betydning for landsbyene Sveio, Kvala-Gard, Rossabø, Norheim, Skåredalen og Frakkagjerd-Aksdal. De er komplette bygder i seg selv.
Alle bilene som opptar parkeringsplassene rundt Haugesund Stadion ved FKHs hjemmekamper viser at publikum ikke kommer fra sentrum. Stadion er ikke en sentrumsfunksjon og kunne like gjerne ha ligget på Raglamyr, eller i Grinde.
Et nytt rådhus for de sammenslåtte kommunene kan ligge ved Bøvågen på Karmøy. Avaldsnes var en bydanning som ble abortert av den katolske kirkens flytting av kongssetet fra Bergen til Oslo; og av Svartedauden som kom med skip fra London.
Et nytt rådhus for de sammenslåtte kommunene kan ligge på Rossabø. Det skulle være et krystallpalass som reflekterte og absorberte solnedgangen.
Et nytt rådhus for de sammenslåtte kommunene kan ligge ved Alvanuten med utsyn til Bokn og Siggjo.
Et nytt rådhus for de sammenslåtte kommunene kan ligge i Grinde, med kontakt til Boknafjorden via Skjoldastraumen og over Sundfør til Ålfjorden. Det ville ha knyttet Haugalands nord og sørkyst, langs E39, Vestlandets nerve.

Kommentarer

  1. Enig. dessuten trenger byen et nytt billedgalleri. Muggbefengte gulver i Meling huset er bare egnet til å skade byens kunst og kulturarv. I rådhuset er det allerede fantastiske utsmykninger som allmennheten burde få adgang til. Der er også veggplass til kulturskatter som nå ligger og støver/muggler ned i uegnede lager. Plasss til bilder, konserter, foredrag, boklansering og mye glede. Heia, kulturbyen Haugesund

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…