Gå til hovedinnhold

Ironman Haugesund 2015 opptelling

Ironman Haugesund er ikke synlig i Norge.
Forsiden av nrk.no, bt.no, aftenbladet.no, h-avis.no er opptatt med lokalt og nasjonalt stoff. Agurknyhetene er byttet ut med  surfing hos de store nyhetsorganisasjonene i England og USA. Dermed øker inntrykket av kvalitet.

Fredag bare i h-avis.no
Lørdag bare i h-avis.no
Søndag h-avis.no, aftenbladet.no om overvektig som kjempet en personlig kamp. Haugesund er ikke nevnt på forsiden, artikkelen er bak betalingsmur.
Mandag bare i h-avis.no

Der var ingen forhåndsomtale av Ironman Haugesund 2015 på noen av nettstedene. Ingen kunne ha lest seg til en spontantur. Innfartsveien mot nord var jo likevel stengt.

Bystyret innvilget kr. 500 000 til amerikanske Ironman. En halv million er en høy pris for reklame i lokalavisen Haugesunds Avis. Nok en grov feilvurdering av bystyret og av dem som klarte å selge idéen til de redde og glupske politikerne. En dårlig ROI for Haugesund.

Hvem solgte FKH-idéen til Haugesund?
Hvem solgte Terra-idéen til Haugesund?
Hvem solgte Ironman-idéen til Haugesund?
Hvorfor kjøper Haugesund kommune drømmer om seg selv?

Ironman Sutremann.
Ironman 70.3 er Half Ironman som halvmaraton er for maraton.
Irongirls, not women. Begrepet Iron Woman er for problematisk for arrangøren.
“So an Irongirl is half an Ironman”
Se Bergens Tidende for kvinner som presterte denne helgen:
[Åslaug Kaardal Golf i ultraløp over Hardangervidda]
[Nina Wallin opp og ned Mont Blanc]
Se Norseman triathlon fra Hardangerfjorden til Gaustatoppen.
[https://en.wikipedia.org/wiki/Norseman\_triathlon]

Ironman er et amerikansk internasjonalt firma.
Haugesund har events-handlere som kan klare saken på egenhånd.
800 frivillige til 1000 deltakere, der de fleste deltakerne er amatører!
Haugesund kommune skal legge til rette for næring i Haugesund, ikke betale et amerikansk firma for å holde fest.
Vi har sykkelløp, vi har svømmestadion og havet, vi har landskap å løpe i.
Jeg har tvil om ordfører Petter Steen jr’s pedagogiske evner ettersom han gav etter for sutremann Ironman. Han skulle sagt nei til det som er en hålligångfest som tar seg opp igjen fra halv åtte søndagsmorgen med skriking over høyttaleranlegg. Ikke rart muslimer ønsker å kalle inn til bønn over høyttaler.

Kirkegangere, campingturister som vil videre og cruisegjester som vil se Nasjonalmonumentet Haraldshaugen må vente fordi noen skal leke harde menn.
Et familie-event uten tilknytning til noe sportsforbund; et firma som alle andre, et firma som får driftsstøtte fra Haugesund kommune. Ironman trenger Haugesund mer enn Haugesund trenger Ironman. Still krav til dem: “Gjør underverk for Haugesund eller kom dere på sykkelen!” Der er beiteland andre steder.

Ironman er organisert som et Tupperwareselskap.
Norsemen må flexe muskler og få dem vekk.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…