Gå til hovedinnhold

Infestert

All familietradisjon investert i Oslo, fra dansketiden til gårsdagen. Da gir man ikke slipp på egenbildet. Man velger å holde utviklingen igjen for hele østlandsregionen og nasjonen Norge. Tømmingen av Nord-Norge endte opp i Oslo. Statoils hovedkontor ble flyttet fra Stavanger til Oslo fordi en guttegjeng ikke orket pendlingen mellom mors hus og kontoret.
Norsk forsvarspolitikk ble NATO fordi Oslo førte en innbilt kamp mot Stockholm og Sverige som igjen førte et avskrekkingsprogram mot Sovjet. Krigernasjonen Sverige var vårt beste forsvar mot Sovjetunionens aggresjon mot Europa, også mot Skandinavia. Fremdeles drives norsk forsvarspolitikk ut fra at Russland kommer til å invadere Norge gjennom en trang korridor vest for Kirkenes. Dette er Oslo-tanker. Det er tanker som binder utviklingen i Norge. Det er slike bindinger vi kan vikle ut, før det går vondt i dem. Norge skal være et land i utvikling; ikke et utviklingsland.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…