Gå til hovedinnhold

Identitetsstrev

Gratisbladet “Jobb&Næring” kom til postkassen min. “Næringslivsmagasinet for Haugesundregionen og Sunnhordland” hadde artikkel av og om Odd Fossan-Waage jr som overtok jobben som daglig leder i foreningen Haugesund Sentrum.
Ingressen var fengende: “Å skulle mene noe om sentrumsutvikling etter bare to måneder som sentrumsleder i Haugesund, er utfordrende”. 
Jeg ser at jeg kunne ha søkt denne jobben siden der ikke kreves noe kunnskap om utviklingen av sentrum før en sender søknaden. Selv to måneder etter at jobben er i boks trenger man ikke ha noen forestillinger. Her er noen forestillinger mannen kan bruke:

  • Erstatt de altfor store lastebilene og bussene som gjør gatene vanskelige, med mindre versjoner.
  • Lag gods og bussterminal på Flotmyr med mindre elektriske distribusjonsbiler og tråsykler inn til detaljhandelen i sentrumsgatene; eller har toget gått :-)?
  • Belønn el-biler i sentrum, ikke straff bensinbilene.
  • Arbeid for å vende pengestrømmen fra Haugaland Krafts overskudd bort fra fotball og fest til transportstruktur.


Dette var bare noen forslag. Om jeg skal gi bort mer må jeg ha en fet stilling i bytte.

Kommentarer

  1. Sentrumslederne blir visst skiftet ut hvert halvår. Antagelig fordi verken de eller "sentrumseierne"bryr seg katten om hva som skjer der. Alt er kortsiktige profitt . Såsnart et verneverdig trehus er brent ned popper en betongbinge opp før man får sagt tegnepapir. Taima og tilrettelagt. Den fordums vakre byen.
    Jeg skulle tatt jobben gratis og forbedret byen myyye. Tenke seg til, på den fineste gåutkvelden i året , Kulturnatt,var gatelysen fra Fiskerne nordover til Byparken slukket.Det føltes riktig trygt og greit å dra til Totalen da. Slurv og slendrian over hele linja.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…