Gå til hovedinnhold

Norsk Gjenoppbygging

En norsk skapelsesmyte er “gjenoppbyggingen etter krigen”. Byer ble bombet og utslettet og der var der en reell gjenoppbygging. Når var vi i balanse igjen?
Gjenoppbyggingen etter krigen var mye større enn reparasjon av skader. Vi begynte på et forbruk vi ikke har hatt godt av som kulturnasjon. Import og eksport har sine tvingende lover og for mye og for lite har alvorlige bivirkninger. Vi tok ikke anledningen til å bli et bedre samfunn selv om vi var på verdenstoppen i levestandard. Vi var gode på målepunktene. Vi har brukt TV-produksjon og internett til å vise hva vi er laget av og hva vi vil ha: Oppmerksomhet. Ikke mat og fred i verden, men oppmerksomhet. Vi tar oppmerksomhet og vi tar den fra trengende.

Medietalentet vårt, reklamen, er å ta oppmerksomhet, ikke hjelpe vår neste.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…