Gå til hovedinnhold

Ap Berøvet

Arbeiderbevegelsen skapte noe større enn seg selv, nemlig Sosialdemokratiet. Komponentene var ansatte, bedriftseiere og stat. Den gamle situasjonen med selvopptatte bedriftseiere og nedsettende holdninger til ansatte ble omgjort til en velfungerende produksjon. Bedriftseierne så seg tjent med en bedrift som vedlikeholdt seg selv ved arbeidernes politiske innsats. Høyre er i dag disse bedriftseiernes politiske arm. Nå som Høyre har overtatt sosialdemokratiet og kan fordele overskuddet blant sine egne velgere er der ikke lengre bruk for Arbeiderpartiet. Beriftseierne har sagt jatakk til tohundre års politisk arbeiderkamp fordi de tjener penger på ordnete forhold i produksjonen. Arbeiderne er sine egne forbrukere.
Ap, SV og R har et reelt problem. Ansatte stemmer med bedriftseierne for å sikre situasjon og fremtid, her og nå, pragmatisk og strategisk, hele pakken, fremtiden er i boks og vi er trygge med NATO mot EU.
Høyre er mot EU fordi der er for mange reguleringer og forpliktelser. Slik UK var mot EU, slik er Høyre mot EU.

Arbeiderpartiet skapte sosialdemokratiet men foreldreretten er tatt fra dem. Hva skal Ap produsere nå? Hva skal mennesket leve av om ikke av brød alene?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…