Gå til hovedinnhold

Innviklede Bergen

Kulturvåte Bergen ønsker å bli mer enn Oslo. Barkoden i Oslo blir hyllet når den er en fiasko. "Bar" er et ord for sperre, og sperrekoder er kjent nok. Kode 1, Kode 2, Kode 3 osv.
Bergen har Bryggen og Torgalmenningen, Håkonshallen, Sverresborg og Fredriksberg Festning, Bergen har Klosteret med branntårnet. En del av Bergen som har vært dekket av trafikkplanlegging er området mellom Den Nasjonale Scene og Nøstet. Menneskene har gått her med bøyde hoder på vei til jobb, og hjem igjen mens den stålharde biltrafikken har fyllt opp gatene og hodene. Det er på tide å gjøre Nøstet til byens andre port med en allé til teateret og Ole Bulls Plass. Bergen må snarest trekke både alléer og almenninger sammen til et nettverk. Byens nervesystem skal være sammenhengende fra Sandviken til Torgalmenningen, fra Nygårdsparken til Nøstet. Der ligger Bergens struktur, den som kan bære ny bebyggelse. Høydedragene Nordnes og Nygård har vært lite synlige og kan bli skjult av blokkbebyggelse til vannet. Sperrebygg i vannkanten er ikke innbydende. Private båthavner sier fra at her er adgang forbudt. Der forsvinner attraksjonen.
Bergen burde ha stolthet nok til ikke å imitere et feilende Oslo.
Hva er kodene bak dette synet?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Intelligent Opprør

Politiske opprør kommer av intelligensen, informasjonen vår, om at mange har det dårlig. Uintelligent styring av bedrift og nasjon gir intelligent opprør.
Kirken er utvalgt, ikke av Gud men av keiser Konstantin for 1700 år siden. Kirken er nå valgt bort og må gjøre de gode gjerningene. Det er politikk. Kirken må ikke skremmes til taushet av de samme politikerne som skremte Arbeiderpartiet til taushet.

Augvalds hellige ku

Det grunnleggende gode med Haugalandet er landskapet. Resten må vi arbeide for. Hogaland er urnavnet vårt. Fruktbart landskap som gir beite for dyrebare kyr. Kanskje det var innvandrende germanske stammer som gav landskapet navn. For å holde kyr, leve og la leve. En livsform som ble samlet til ett rike. Norgesveldet Håkonar Håkonsons.

I Rosa Blomster

Sylvi Listhaugs promobilder viser henne i blomsterseng og med rosa leppestift mot rosa bakgrunn. Dersom hun søker politisk selvmord finnes der presedens. Shakespeares Ophelia i Hamlet henger i Tate Britain og bildet er på Wikipediasiden om Ophelia (painting).

Billedspråket inneholder Listhaugs kristne kors, et lite arvet symbolsmykke for å overbevise de ultra-kristne Krf’erne om at hun er den hjemvendte lederen deres. Man kan spørre seg hvorfor der er så mye hat på facebook og andre steder. Det arketypiske hatet i moderne Norge er Herrefolket mot Slavene, Rikfolk mot fattige, Borgere i Allianse med Bønder mot Arbeiderne i industri, og landbruk mm. Ingen liker en slave som gjør seg fri av seg selv, en opprører, en frihetskjemper. Drapene 22. Juli 2011 var politiske handlinger. Ap blir nektet å kjempe for livet, for noen øyner enda en utryddelse, den fulle utradering av Ap fra makten. Krf er i ferd med sin største Judashandling ved å støtte Høyre, Krf og Venstre i forsvaret av Listhaug…