Gå til hovedinnhold

Kortdistanse

Nå er jeg god på kortdistanser igjen. Jeg leser nettoverskriftene hos Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Haugesunds Avis og Haugalandnytt.
Aprilsnarrene stod ikke på startstreken, men Bergens Tidende lurte meg med riving av Byporten for et sykkelløps skyld. Det er akkurat slike ting jeg ville ha trodd at en arrangør som Ironman i Haugesund hadde gjort uten debatt.
Min første reaksjon etter å ha lest BT’s overskrift var å hjelpe bergenserne. Nå trengte de meg. Byporten måtte reddes; av meg! Ettersom jeg ikke fant andre aprilsnarrer på siden gikk det opp for meg, som så mange andre ganger. Bergenserne har humor nok til å redde seg selv!
Stavanger Aftenblad var sitt eget humørløse selv. Korrekt i alle saker. Ekspansiv som folket selv. Der var ingen aprilsnarrer. At fotballaget deres, Viking, trengte 25 millioner for å holde seg i Eliteserien er ikke en spøk og heller ikke en nyhet.
Haugesunds Avis var sent ute, men rakk akkurat å bli nevnt her med sin oversikt over andres aprilsnarrer og nybrottet: artikler fra sitt nye DNB konsern. I går ble jeg sendt over til en to dager gammel utgave. De liker ikke at jeg leser nettoverskriftene deres. Da liker ikke jeg dem. Abonnement er uaktuelt pga kvaliteten.
Tilbake til aprilsnarrene. Haugalandnytt, eid av Fotballklubben Haugesund, hadde skrekkreportasje om rottehull, jordrotte?, på stadion. Så nærsynt går det an å bli på den internasjonale April Fool’s Day. Haugesund kommune har jo en utfordring med rotter i by’n.
Ingen oppsummering. Velg inntrykk!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…