Gå til hovedinnhold

Festivalproduksjon i Haugesund

Syttitallets filmklubber i Norge kom nesten til Haugesund. Henvendelser til kommunen fra interesserte unge ble avslått av Gunnar Johan Løvik. Han skulle ha hånd om filmmiljø i Haugesund. Nå som han slipper grepet er der ingen som kan overta fordi han ikke overrakte noen stafettpinne i tide; i god tid.
Organisasjoner må planlegge kontinuerlig for forandring eller opphøre når omstendighetene skifter.
Med utgangspunkt i enkeltmenneskers anstrengelser er Haugesund kjent for Sildajazz, Filmfestival og FKH. Ingen av disse organisasjonene tjener sine egne penger. Det er sponsorene, arbeidsresultatet til haugesundere og andre som holder fyren, er chauffeur.

Haugesund er bare kjent for sponsede foretak. Haugesund er ikke kjent for produktene sine. Haugesund er ikke kjent for produkter som har kommet ut av festivalene. Der finnes ikke noen musikkproduksjon, filmproduksjon eller sportsproduksjon. Vi deltar bare der det er fest. Det er det vi er kjent for.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…