Vår Hovedstad

Oslo er vår hovedstad og alle er berettiget til ikke bare å mene, men også påvirke hvordan denne byen fungerer.
Okka By, Oslo, er under vår innflytelse og må fungere på våre premisser. Ellers må hovedstaden flyttes. Det går også fint å flytte regjeringsfunksjonene et annet sted. Oslo sentrum er blitt problematisk som byggeplass. Stortingets funksjon synes kompromittert av manglende utbyggingsmuligheter. Stortinget kunne bli et Bygalleri, sammen med det nye Munchgalleriet og Slottet, er der grunnlag for en forhandling med Rovaniemi om Julenissens hule. Kort sagt, Oslo kunne ha blitt den første Steiner-by i verden. Her er business.
Oslo kan ikke bygges og omformes etter lokalpatriotiske oppfatninger som svinger fra "god by å bo i" til "Heia Vålerenga". Det er ikke på grunn av Oslos befolkning at høyhastighets jernbane prosjekteres fra Lillehammer, Skien og Fredrikstad. Det er ikke for Oslos befolkning at der lages firefelts vei fra Hamar/Lillehammer til Oslo. Oslos befolkning har ikke disse behovene. De har vedtatt bilfritt sentrum og er fornøyde med det. De liker å ta toget til hytta på fjellet. Om der finnes en bysjel så må den bestemme seg om den skal være Norges største Mjøsby eller en Fjordby som alle byene på Sørlandet, Vestlandet og Nord-Norge.

Oslos lokalaspekt er underordnet og kan ivaretas av bydelsutvalgene. Oslo Byråd må ha én representant fra hvert fylke. Jeg respekterer Hovedstaden vår, den skal vi forvalte, men ellers kan vi sende inn et fotballag og to i vennskapelig kappestrid, sånn for lokalpatriotismens del. Hva med en amatør bydelsserie mellom de syv største byene?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon