Gå til hovedinnhold

Dronemannen kommer

Hun var sint og søkte støtte og forklaring på hvorfor en drone hadde hovret over verandaen hennes. Hun hadde sett operatøren som da bare pakket sammen utstyret i en umerket varebil og kjørte bort. Politiet sa at andre hadde ringt om samme situasjon. Det var en eiendomsmegler som skulle ha bilder av et hus i nabolaget.
Det viser seg at dronemannen var en leid inn av en kjent fotobutikk i byen for å fotografere boliger for et kjent meglerfirma. Et typisk eksempel på at kvalitet og ansvar minker for hvert ledd i kjeden.
Dronemannens facebookprofil viste bilder av ungjente i undertøy. Dette var tydeligvis ikke noen kunstner som uttrykte vesentlige felles følelser mennesket kunne kjenne seg igjen i. Han hadde særinteresser og forsøkte seg med klisjéen frilansfotograf. Utenfor verandaen gav han seg ikke til kjenne.
Dronene egner seg til å fotografere verandaer og andre private områder som stuevindu. Mens den er ute og fotograferer hus i sør fotograferer den like gjerne stuevinduer og verandaer i øst, nord og vest.

Jeg har tatt frem fiskestangen og har et godt kast. Jeg nøler ikke med å ta ned en drone som skaffer seg innsyn.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…