Legonomi

Dag og Tid nr. 41 skriver om demonteringen av Dagbladets økonomi. Dagbladet sliter ikke bare med dårlig løssalg. På bakre styrerom plukkes millionene av konsernet. Styreromsprofitører deler ut blokker på flere hundre millioner til slekt og venner. De brekker opp Dagbladet som Legoklosser. Det er et uhyggelig spill med kjente navn fra Dagbladet og det alminnelige politiske og økonomiske hoffet i Oslo.
Bladredaktører blir profitører. Føler de seg berettiget til det økonomiske resultatet?
Heyerdahlprofitten går i arv lik arverettene i bondesamfunnet. Er den rike fløyen mot odel og arv i landbruket , men for odel og arv i økonomi? Er det bare ved arveordningen de kan drive å spille ut lov og ære?
Det er forstemmende å se historieforsker Hans Fredrik Dahls sammenheng mellom økonomi og forskning. Han hadde en lang karriere. Nå er forskningen hans verdiløs. Han har tatt imot penger der journalismen blir fratatt penger.
Er det Dagbladets egen feil? De plasserte penger i eiendom og utleie. Dét er ikke journalistikk. Hva skal de gjøre nå? Investere i journalistikk, klosse for klosse.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon