Gå til hovedinnhold

Fotball VM Brasil 2014 kommentar

Vi ser fotball hvert fjerde år fordi vi gripes av dramaet og sporten. Noen regisserer fotballteateret.
Spillere og arrangører yter maks, men de norske kommentatorene er i VM mot alle prestasjoner og kvalifikasjoner. Kommentatorene må trene like mye som spillerne. Det sier seg selv. De må trene spilloppfatning, språk og egen oppførsel i godtfolks stuer rundt i hele Norge. På den måten kan de klare seg uten ekspertkommentatorene. Disse fotballekspertene er jo årsaken til at norsk fotball er så dårlig at de må filme straffe mot Island og likevel ikke komme med i VM. Hver gang de åpner munnen blir det tydelig hvorfor norsk fotball er dårlig, selv om spillerne våre er på samme lag og klubbnivå som VM-deltakerne. Ut av stuen med ekspertkommentatorene. De har mer enn nok å gjøre med å bli bedre. Få inn bisittere fra alle lag av folket, underholdende mennesker. Dersom fotballekspertene ikke er bedre enn det de avslører selv har vi ikke bruk for dem i stuene våre. Fotball-VM derimot er det gøy å betale for å se.
Mange slår av lyden fordi kommentatorene tar bort all glede ved å se topprestasjonene. Hvorfor er kommentatorene tilstede i VM når de ikke er på samme nivå som spillet?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…