Gå til hovedinnhold

Så du syns du er en investor?

Skaff alle skolene et rederi; båter med klasserom, skaff barna bevegelse rundt i landskapet. For å se betingelsene for liv og makt på Haugaland, det gamle Haugvald.
En høynet geografisk bevissthet som ved et utsiktstårn på Bø ungdomsskole, en seremonihall på Gard tingsted med utsyn til Gardsvika, Haugesund Maritime sjøkant.
Gi ferdamot og tilhørighet til ungdommen og aktiviteten vil øke. Investeringen vil gi igjen.
Kanskje ikke til investor, men til investors barn og barnebarn.

Kommentarer

 1. Klokt tenkt, vismann.
  Et uttrykk her vest er: "Folk det er gått ut med." Det er nettopp 3. generasjons arvingene, som bare får penger eller verdier som har falt som steiner, og som ikke har utdannelse eller klokskap til å forvalte sine pund.
  Tenk om investor forfedrene hadde tatt høyde for at etterkommerne ikke hadde samme guts og gründerglede som de selv.
  Tenk om de hadde investert i fremtiden.
  Langsiktig tenkning gangner alle.
  Ikke minst byen.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…