Kommunion

Der er to slags kommunesammenslåing.
Den engstelige varianten er når Haugesund bykommune ser omliggende kommuner som landkommuner, og seg selv som senter i multiverset som er Haugalandet. De andre kommunene må akseptere dette universet før de snakker med Haugesund. Byen ønsker å vokse.
Den modige varianten er når ny enhet blir bedre enn gamle enheter. Haugaland må skapes av voksne som vet hva som må bort og hva som må bli for å lage det nye livet. Dermed er der muligheter for en vekst innen produksjon vi alle har nytte og glede av. Dagens Haugaland har gitt en krise der en lokal næringsforening har funnet ut at det er navnet det er noe galt med. De ønsker seg et merkeskifte i stedet for et systemskifte.

Konkrete fordeler med sammenslåing er at uformelle maktrelasjoner må forandres. Partiene blir styrket med flere motiverte kandidater i stedet for de skyggelistene som legges fram til kommunevalgene.
Firma får ens kommunale retningslinjer å forholde seg til.
Der blir arealer der det ikke var arealer og midler der det ikke var midler. Midler og areal forenes til annet enn blokkbygging ved sundet.
Presset fra omgivelsene tas opp i en større "Knautschzone".
Forholdet til Bergen, Hardanger, Telemark, Ryfylke og Stavanger blir håndterbart. Vi kan igjen arbeide med Skottland.

Det store symbolet på dagens situasjon er traktoren på Vea som skal på jobb nord i Haugesund. Køen samler seg bak, ingen mulighet til forbikjøring og farten går ned oppover Karmsundbroen. Ingen kommer på jobb før traktoren har nådd fram.

Politikerne skal finne grensene som begrenser; om de er kommunale eller personlige stengsler.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon