Oslo Newer Skyline

Fra Nesodden og slike steder ser ikke Oslo ut som noe annet enn en norsk fjordaby, men fjellene mangler og derfor har ikke byen noen mektig profil fra sjøen. På fergen er byen en stripe med bebyggelse en har lagt bak seg, eller stresser litt med om morgenen.

Arkitektur-reisningen i vannkanten har ikke bidratt. Man må tett innpå for å merke noe. Cruiseturister blir satt i land, drar rundt og vil minnes Karl Johan med Storting og Slott; lite annet. Kanskje Sinnataggen. Slik var jo hovedstaden før noen bygget profiler. Da var Oslo en sjøby, en sjøfartsby.

Oslo vil fortsatt huskes for sine hovedstadsfunksjoner og ikke masseprodusert arkitektur i vannkanten. Husene her er ikke bemerkelsesverdige.

Det Okka Oslo trenger for å få en reell profil er å bygge vindmøller rundt åskanten sin, få med naboene og bygge en vindfarm fra Kolsås til Kolbotn. Ikke bare lage sin egen strøm, men styre propellen til å styre vindstrømmene over staden. De kan styre Holmenkolltåka bort fra arrangementet. Da har Oslo bidratt til sin egen vortex. Se hva den kan røre til med The Oslo Pool.

Nesodden blir Little Manhattan med høyhusbebyggelse eller vindmøllepark for å kompensere for tapt natur i Norge.

Annonseforslag:

Høyhusleilighet på Nesodden med kynisk utsikt over Oslo ovenfra. Sikthøyde 50 meter o.h.  Ω

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon

Cold Fusion