Hodereformen


Før var det fylkeskommunene som skulle legges ned. Nå er det kommunestyrene som skal legges ned. Bergen Frp er lagt ned og blitt til Vestland Frp. I praksis skal antagelig fylkespartiet Frp avgjøre saker i Odda, Sogndal, Voss, Førde, Flora og Stord.
 Stavanger Frp fomler med hardball’en og skal antagelig bli Rogaland Frps fylkesstyre, etter å ha lagt ned Egersund, Karmøy, Haugesund, Sauda og alle bygdalagene som lokalpartier. Partiet går foran andre politiske parti og  vedtar, som Frp i Bergen, å bli fylkesparti. Rogaland Frp kommer til å bestemme hva som skal menes i Egersund, Karmøy, Haugesund, Sauda og alle bygdalagene, som Tysvær med petroleumsraffineri.
Poenget med de utvidete fylkene er å legge ned kommunestyrene. Lokalstyre koster tid og penger og kan ekspert-overstyres fra sentrale hold. Vestland Frp mener å vite at de kjenner Sogndal godt nok til å bestemme i Sogndal. Kanskje blir lokalpolitikk i Førde avgjort i fylkespartiene i Vestland? Kanskje har Frp ambisjonen om å gjeninnføre Gulating? Gulating Frp vil dekke kystlandet fra Trondheim til Kristiansand.
Det lyktes ikke å legge ned fylkesstyrene fra lokalt hold selv om de ble oppfattet som unødige og brysomme. Nå er taktikken å legge ned kommunestyrene  via nedlagte kommuneparti. Har Frp dermed ikke rett til å stille i kommunevalget i f.eks. Bergen? Har de satt seg ut? Skal vi bare ha fylkespolitikere nå? Ω

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Utsikten fra Jåttå