Hovedsteder i Norge

Lettvinteksperter sier nå at miljøet har best av at Oslo blir større og at der bygges i høyden. Dersom vår felles hovedstad er løsningen på alle problemer, så sett i gang: La distriktene få subsidiene siden kollektivtrafikken ikke bare klarer seg, men er løsningen der det bare bygges tett nok.
Dersom vi regner hva det har kostet i energi å bygge Oslo og tar med energisvinn, så vil landet være tjent med å spre hovedstadsfunksjonene på flere hovedsteder som de gamle, Bergen og Trondheim. Stavanger, Kristiansand og Tromsø vil melde interesse. Det er problemfritt for miljøet, men andre motiv regjerer. Politikere og selvbestaltede ledere av miljøorganisasjoner viser mest iver og dumskap. Det offentlige Norge evner ikke annet enn å fortsette kampen om posisjoner i debatt. Løs opp, løs opp hovedstaden, så klarer nok Oslo seg selv slik de andre norske byene gjør.

[http://www.bt.no/meninger/kommentar/rossavik/Byene-loser-klimaproblemet-3417518.html]

Norge er kommet fram til et kulturelt mangfold, og en industristyrke som må spredes ut i hele landet. Vi må styre landet bort fra Oslo-sentrifiseringen. Da får også jordbruk og fiske levekår.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon