Gå til hovedinnhold

Sutremann

Ironman Haugesund manglet en halv million kroner de mente Haugesund Kommune burde gi dem som betaling for byreklame og hotellinntekter.
Ordfører Petter Steen jr. som var ansvarlig for Terrasaken og byens dårligste økonomi gav arrangørene løfter om at det skal ordne seg med kommunale midler.
I all sin ansvarlighet har han sagt nei til eldre, unge og fattige, narkomane og idealister. Han raserer sitt eget omdømme. Det var på topp hos hans egne før Terraskandalen. Haugesund Kommune må for all del unngå en formell avtale med Ironman, en organisasjon som krever mer enn kommunen kan gi. Jeg håper at formannskapet er voksne nok til å si nei til en avtale og til støtte. At fylkeskommunen sier nei til å bidra er en selvfølge. Bare noen med freidighet til ikke å ta ansvar kan finne på å utfordre fylket til å rydde opp i egne løfter. La Haugaland Vekst skaffe private midler. De er allerede innblandet i å skaffe kommunale midler til treningsfantomene. Hvorfor det?
Sutremenn og syter tar fra sosiale midler. Hva med litt rakryggethet når man først er lagd av jern?

Beste stedet for Ironman er Karmøy som har dimensjoner til arrangementet. Karmøy rundt, Karmøyheiene og svømming over Bøvågen til Skrattaskjær.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…