Gå til hovedinnhold

Hva var det de så?

Nasjonalmonumentet Haraldsstøtten er reist på riktig sted. Fundamentet lever. Muren brister.

Det som fantes igjen av gravhaug, gravstein og korskirke ble måket inn som fyllmasse til avdukingen i 1872. Monumentet må nå restaureres.

Til gjengjeld vil vi få identifisert stein fra gravhaug og korskirke, nok til å bygge korskirkemur og gjøre en norsk attraksjon synlig. Nå vender turistene hjem i forvirring.

Kommentarer

  1. To anerkjente historikere; Snorre Sturlasson død 1241 og Tormod Torfæus død 1719 leita etter kong Haralds gravsted. De reiste ens ærend ut til Gard/Kvala og slo fast at her var stedet. Ingen av dem hadde personlig interesse eller vinning av å plassere Harald Hårfagres grav der Haralstøtta står nå. Likevel gjorde de det. Det er tåpelig og arrogant å peke i øst og vest med påstander om at det var kanskje her, eller det var ikke her, uten annen underbygning enn personlig synsing. Vel fortjent å bli gjort til latter av NRK i beste sendetid.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Intelligent Opprør

Politiske opprør kommer av intelligensen, informasjonen vår, om at mange har det dårlig. Uintelligent styring av bedrift og nasjon gir intelligent opprør.
Kirken er utvalgt, ikke av Gud men av keiser Konstantin for 1700 år siden. Kirken er nå valgt bort og må gjøre de gode gjerningene. Det er politikk. Kirken må ikke skremmes til taushet av de samme politikerne som skremte Arbeiderpartiet til taushet.

Augvalds hellige ku

Det grunnleggende gode med Haugalandet er landskapet. Resten må vi arbeide for. Hogaland er urnavnet vårt. Fruktbart landskap som gir beite for dyrebare kyr. Kanskje det var innvandrende germanske stammer som gav landskapet navn. For å holde kyr, leve og la leve. En livsform som ble samlet til ett rike. Norgesveldet Håkonar Håkonsons.

I Rosa Blomster

Sylvi Listhaugs promobilder viser henne i blomsterseng og med rosa leppestift mot rosa bakgrunn. Dersom hun søker politisk selvmord finnes der presedens. Shakespeares Ophelia i Hamlet henger i Tate Britain og bildet er på Wikipediasiden om Ophelia (painting).

Billedspråket inneholder Listhaugs kristne kors, et lite arvet symbolsmykke for å overbevise de ultra-kristne Krf’erne om at hun er den hjemvendte lederen deres. Man kan spørre seg hvorfor der er så mye hat på facebook og andre steder. Det arketypiske hatet i moderne Norge er Herrefolket mot Slavene, Rikfolk mot fattige, Borgere i Allianse med Bønder mot Arbeiderne i industri, og landbruk mm. Ingen liker en slave som gjør seg fri av seg selv, en opprører, en frihetskjemper. Drapene 22. Juli 2011 var politiske handlinger. Ap blir nektet å kjempe for livet, for noen øyner enda en utryddelse, den fulle utradering av Ap fra makten. Krf er i ferd med sin største Judashandling ved å støtte Høyre, Krf og Venstre i forsvaret av Listhaug…