Silvio

Lokalavisen Haugesunds Avis lar Jarle Utne Reitan bjeffe opp gulpet om at Haugesund Kommune fører en ansvarlig økonomisk politikk.

Hvorfor ventet de helt til nå med å forandre inntektene sine? De ville vel se det an om kanskje de kunne slippe skyld og gjeld, men slik er ikke verden. Enda har ikke Haugesund kommune forandret på inntektene sine. Når skal det skje?

Ved inngåelse av avtale i 2004, og betenkelige forandringer i 2005 burde bjellene ha skranglet og inntektene maksimert. Det er viktig å ha penger, spesielt når en skal ut og gå. Høyere utbytte fra Haugaland Kraft og nytaksering av formue. En normalt god leder ville ha gjennomført dette tidlig og hatt noe å ta av når dommen falt i London fem år senere.

Når en fadese skal forsvares går det alltid galt. Når Høyre skal spare i skolen og Jarle Utne Reitan sier at noen skoleledere er dårligere enn andre er dette en flause på linje med mer berømte lauskjefter. Han synes han har en tilstrekkelig forklaring for sin egen situasjon, den varslede innstrammingen. Situasjonen er en annen. Det dreier seg om ansvaret for kommunens økonomi, spesifikt om ansvar for spekulativ adferd. Kommunen kunne ha tatt opp lån til å dekke sitt eget tap. De voksne og samente politiske partiene kunne ha betalt rentene for feilene de begikk. Så enkelt.

Men, nei. Noen skal taes. Barna har penger! La oss ta fra dem! De skal jo arve oss, så det blir på en måte….

Jarle Utne Reitan er politimann i sivil, rektorers anklager og dommer når han er politiker. Han er Høyres demokratiske problem. En som bruker media for å gå fri.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon

Cold Fusion