Gå til hovedinnhold

Hedre din vert og ditt samfunn

Haugesunds Avis fyller seg med fotballstoff. Arkeologiprofessorer og gammelruss blir til fotballhoder. Redaktør Egil Severeide formulerer sannheten: "De som gjør fotball til en primitivitet, distanserer seg fra samfunnsdebatten"
Vi har hatt moro av å følge den lille fotballspilleren Egil gjennom karrieren. Sogndal, Moss, Bergen, Drammen, Stavanger. Skien, Oslo, Trondheim, Molde, Kristiansand, Fredrikstad. Alle har blitt underholdt av hans påfunn. Men Vard rykket med skam ned fra øverste til tredje divisjon fortløpende. Kopervik fikk corner i siste minutt av siste kamp. Om de fikk mål ville Vard rykke ned til tredje divisjon. Vardforsvaret forstod alvoret og fikk panikk. Kopervik fikk mål. Vi fikk nok av svak fotball. Vi satset på arbeid og debatt. Fotball og samfunn har like stor sammenheng som snylter og vertsorganisme.
Samfunnsfdebatten i flere kommuner i Norge går på hvor stor støtte som skal gis til bedrifter som driver med kjøp og salg av fotballspillere og fremvisning av disse.
Fotballen har skapt seg selv til en sugeorganisme i samfunnet.
Heia Brann!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…