Om enn tårnene reises

Når statskirken går bort med uforrettet sak, må vi bygge tårnhus i Haugesund. La det vigsles av domstolene til minne om ofrene for vold og undertrykkelse; for sex og mental overgrep ingen har kunnet forsone.
Bygg tårnet til 120 meter,
som stålnålen i Dublin;
så vi kan se opp!

Kommentarer

 1. Alternativ til anarki
  Enhver institusjon, det være seg staskirke, frikirke, skole, sykehus, fotballklubb,fengsel, militæravdeling eller barnehjem bærer med seg kimen til maktovergrep og undertrykkelse.
  Statskirken blir ikke mindre "forbrytersk" selv om den blir privatisert. Tvert imot. Jo mer lukket et samfunn er , desto større er anledningen for psykopatenes frie spill.
  Derfor ønsker jeg en åpen, kontrollerbar, statsdrevet kirke. - Gjerne med gapestokk for misdædere.
  En konsekvet håndhevelse av loven og beskyttelse for fløyteblåserne, som melder fra om forbrytelse, er det beste vernet svake og undertrykte kan ha.
  Jeg tror faktisk vår sivilisasjon avhenger av disse to tingene. Vi har sett villmennenes uhemmede herjinger i krigen Irak, i flomkatastrofen i New Orleans, barnesoldatene i Afria. Kimen til slik galskap ligger i de fleste mennesker. Det er derfor vi trenger gode lover og gode lovens håndhevere.
  Vi forbedrer ingenting med å erstatte en institusjon med en annen. Vi må våge å gå inn, rense, ansvarligjør og forbedre dem vi allerede har.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon

Cold Fusion