Gå til hovedinnhold

Om enn tårnene reises

Når statskirken går bort med uforrettet sak, må vi bygge tårnhus i Haugesund. La det vigsles av domstolene til minne om ofrene for vold og undertrykkelse; for sex og mental overgrep ingen har kunnet forsone.
Bygg tårnet til 120 meter,
som stålnålen i Dublin;
så vi kan se opp!

Kommentarer

 1. Alternativ til anarki
  Enhver institusjon, det være seg staskirke, frikirke, skole, sykehus, fotballklubb,fengsel, militæravdeling eller barnehjem bærer med seg kimen til maktovergrep og undertrykkelse.
  Statskirken blir ikke mindre "forbrytersk" selv om den blir privatisert. Tvert imot. Jo mer lukket et samfunn er , desto større er anledningen for psykopatenes frie spill.
  Derfor ønsker jeg en åpen, kontrollerbar, statsdrevet kirke. - Gjerne med gapestokk for misdædere.
  En konsekvet håndhevelse av loven og beskyttelse for fløyteblåserne, som melder fra om forbrytelse, er det beste vernet svake og undertrykte kan ha.
  Jeg tror faktisk vår sivilisasjon avhenger av disse to tingene. Vi har sett villmennenes uhemmede herjinger i krigen Irak, i flomkatastrofen i New Orleans, barnesoldatene i Afria. Kimen til slik galskap ligger i de fleste mennesker. Det er derfor vi trenger gode lover og gode lovens håndhevere.
  Vi forbedrer ingenting med å erstatte en institusjon med en annen. Vi må våge å gå inn, rense, ansvarligjør og forbedre dem vi allerede har.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…