Gå til hovedinnhold

Tinghus på Gard

Haraldsstøtten på Gard ble bygget på arkeologisk grunn. Det eneste som kan bygges på et gammelt tingsted er et nytt tinghus. Når kirken trekker seg ut av staten trenger staten et bygg som kan gi seremonilokaler for dåp, navnefest, konfirmasjon, bryllup, samboerskap og begravelser. Et verdig lokale med utsikt over et landskap som gir identitet til livet. Fotografering og festlokale. En arkitekts drøm og bedre enn et kontorlokale ved siden av et parkeringshus i sentrum.
Tinghus på Gard er førstevalg, men Tinghus på Bøneset er også historisk interessant. Hasseløy er ikke så verst og kan bli bra. Andre historisk relevante tomter?

Kommentarer

  1. Kjempe ide å bygge nytt tinghus på den gamle tingplassen ved Krosshaug på Gard. Viktig å knytte historiske røtter opp mot det som skjer i nåtidas Haugesund.

    Jen. Ny

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Borgermester bak søyler og gardiner

Sammenslåing av kommuner krever nytt rådhus. Et spennende amfi nær T-forbindelsen der alle er velkomne og alle politiske møter er nettkringkastet av kommunen selv.Haugesunds eksisterende rådhus kan rives slik dets inspirasjonsbygg, Festiviteten, ble tatt ut av tiden. Rådhuset kan også bli et billedgalleri for modernismen, husets egen epoke. Som formspråk for moderne demokrati fungerer det ikke.

Tomatfjes

Hvorfor dra ut på landet for å ilegge bøndene avgift når det er Oslo som er miljøproblemet?
Hvordan gikk det med denne miljøbobla?
Miljøkrisen vår er global. Tomatdyrking har sitt kraftbehov om tomatene produseres i Norge eller i Nederland eller Spania. Miljøpartiene Frp, Høyre og Venstre ser det ikke slik. De lar import av tomater foregå uten miljøavgift. De har ikke mandat innen EU slik at de kan øke avgiftene i Nederland og Spania. Det de kan gjøre er å kompensere norsk toamtproduksjon for å gi like vilkår som EU, eller legge på importørene en miljøavgift da produksjon og miljøforurensing er global. Import er global forurensing og må miljøbeskattes for sin produksjons og transportforurensing.
Importørene slipper unna med forurensingen sin fordi de er nær politikerne, også kallt korridorpolitikk. Minkfarmene på heia ble skviset fra miljøkvisene i Oslo.
Tomatdyrkerne på naturgass må betale CO2-avgift mens tomatimportørene på dieselavgass slipper å betale for Tomatimporten som foregår…