Innlegg

Viser innlegg fra juli, 2007

Hálfs saga

Vår historie er ikke en 150-årig Haugesundsk familiehistorie om hvem som eide hvilken butikk. Det er Haugalandet, det er Hogaland, et keltisk kongedømme fra Avaldsnes. Fra Lindesnes til Stadt, rasert av Harald Hårfagre.

Haugesunds borgerlige dannelse

Haugesund ble båret fram under Norges fødsel. Denne identiteten kan æres med et borgertog. Kanskje kommer kongen?

Borgertog i Haugesund

Haugesund er en ung by i et ungt land. Kronologisk: Kronå 1854, Haraldsstøtten 1872, Vår Frelsers kirke 1905, Norges selvstendighet. Geografisk: Haraldsstøtten med kopi av steinkirken; forbi Skåre kirke med gamlekirke i kopi; hilse på Storsteen-bysten; ned Byparken forbi Kronå og til Vår Frelsers kirke og Torgalmenningen. Festligheter på kaien. Slå sammen Borgerrtoget og Russetoget til et kostymetog, et musikalsk karneval verdt en reise. 17. mai i Haugesund!

The Live Earth Pledge

I promise to never invade another country in quest for oil to fuel my wheels, wings and keels.

Haugesund Rådhus Galleri

Siden den Norske Kirke må gi fra seg kirkebygg til kulturlivet (Nidarosdomen, Skåre kirke osv.) skal også Staten gi fra seg gamle ærverdige bygg til de store kullene med utdannede dansere, musikere og malere. Haugesund Rådhus hadde nok gitt gjenklang tilbake til renessansen om en ikke var helt skarp etter rosévinen servert i Rådhusrestauranten i bystyresalen. Galleri i gangene. Atelier i kontorene. Piazza forestillinger. Heller nytt rådhus enn nytt stadion. Glem sorte hull i bakken ved siden av.