Gå til hovedinnhold

Tårnplassen

Rådhusplassen i Haugesund har sitt nord-østre hjørne. Her er en ledig tomt. Den har aldri vært bebygd. Rådhusarkitektene foreslo hus her for å gjøre tydelig sitt italienske perspektiv.
Festivitetens søyler gav søyler til Rådhuset.
Festivitetens romerbuer gav romerbuer til Rådhuset.
Festivitetens keystonebuer gav keystonebuer til Rådhuset.
Festivitetens runde strålevinduer gav Rådhuset halvsirkelvinduer med strålesprosser.
Festivitetens tårnkropp gav Rådhuset tårnkropp tett inntil Festiviteten.
Så ble Festiviteten revet og Rådhuset ble liggende alene. Uten arkitektenes visuelle anbefaling for nabotomten og uten Festiviteten som inspirasjon for den nye stilen.
Nå er det bare Rådhuset og KM huset som tilhører den gamle stilen. Nye Festiviteten sammen med Høyskolebygget og det lille, men brutale Tinghuset har satt en stil som ikke vedgår hverken Rådhuset eller Rådhusplassen.
Derfor gravemaskinene. Man visste ikke hva man gjorde da man rev gamle Festiviteten. Bare hva man ville.
Mer garderobe; mer armslag på byscenen.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De Rikes Miljøkrav

Amerikansk bilindustri har måttet innrette seg mange ganger etter oppjusterte miljøkrav, spesielt fra staten California. Da det rant over for en av industrilederne sa en kollega til ham at han ikke måtte se så svart på det. Han måtte se på situasjonen som en opportunity. Med nye miljøkrav fikk de jo solgt enda flere biler! Selv lyddemperen var et miljøkrav!
De som aldri har måttet bidra i arbeidet for en renere trafikk er bank, forsikring og bil-importører. Staten har begått flere feil ved å gi avgiftlette til forskjellige biler, senest den rådyre energislukeren Tesla. Når en først skal hjelpe på en vanskelig situasjon med å gi avgiftslette må en involvere alle ledd i bilbruken vår. Eksemplet er å ta bort avgift på små biler, gi rentefrie lån, gi gratis tredjepartsforsikring, og fri hovedservice. Slik vil alle som tjener på bilsalg yte noe for å hjelpe på trafikksituasjonen. Høyres sosiademokrati er ikke en utopi. Der er bare så mange rike som ikke vil bidra.

Slik går det mot Korrupsjon

Norsk klimaminister Vidar Helgesen besøker Teslafabrikken i USA.Unødige besøk er smøring. Tesla har fått avgiftsfritak for energislukende raske og store biler. Hva mer kan Norge bidra med? Det eneste en kan lære av fritaket er sine egne feil.
Norge lærer ikke av Tesla. Tesla lærer av Norge at de kan få ferdig innebygd importfritak og halvert salgspris ift konkurrentene. Klart de er interessert i oss som kjøper energislukere: Vi er jo på verdenstoppen i forbruk. Høyre sier det selv, per capita.

Cold Fusion

En fusjonering av MDG og Frp går lett uten høy temperatur. Som eksempel på den vellykkede fusjoneringen har vi Tesla's modell S. Bilen er kjøpt av Frp-menn som jubler over avgiftfritaket. De har alltid ønsket seg en bil som gjør 200 km/t og innebærer den amerikanske drømmen. Bilen er stor, tung og brei. Den kommuniserer. MDG ønsker avgiftsfritak for el-biler. Da får de eksosfritt sentrum og alle er fornøyde. MDGs støttespillere liker det økte salget av dyre biler som avgiftsfritaket medfører.
MDG har alt å tjene på neste fusjon. Da kan de ta Frps plass i regjeringen, men da må det høyere temperaturer til.