Trusselbilde Mediafotball

Fru Nelson Mandela holdt seg med et fotballag som ble sett på som hennes personlige livvakt. Dette var avskrekkende fordi fotballspillere er kjent for ulovlige handlinger. Der er 3-4 dommere per fotballkamp og hele kampen er under detaljovervåking. Likevel ser vi felling bakfra, nedskallinger som belaster helsesystemet, albuer i trynet, obstruksjoner utover det urimelige, utstrakte armer som viser påstått uskyldighet og løgn i samme håndflater. Slikt underbygger fotball sitt eget bilde før de sier seg interessert i de pengene som kommunene trenger til fattigkassen sin, til sykehus, veier, skoler og gamlehjem. Lokalavisene forer opp under fotball fordi de tror at de drar inn mer annonsepenger fra måkebergene, vikinghordene og andre grupper med finansielle muskler.
FKH har kanskje 5000 tilhengere på tribunen, 3000 i dårlige tider. Omlandet er på 100 000 innbyggere. Haugesunds Avis ofrer sin egen journalistikk for å imøtekomme 3-5 % av kundegrunnlaget på Haugalandet. Jeg venter på dagen avisen tør klippe over dette båndet til fotballsupporterne. De er ikke kunder hos annonsørene i noen som helst større grad enn de andre 95 % av befolkningen,  heller i mindre grad. Hvor kommer denne sykelige bindingen fra? Fra fattige klubber som har sendt ut folk for å be om en liten annonse i programbladet.

Vi som ikke vil abonnere på Haugesunds Avis håper  at A-media kan reparere lokalavisen og dermed få inn penger og engasjement som igjen gir virkninger til fordel for alle. Situasjonen nå er låst i en innoverspiral. Det kommer et mikropunkt der alt meningsfullt medialiv stopper opp. Da hjelper det ikke med en albue i et forknytt tryne.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon