Mammapolitikk

Med blikket festet på 8. mars kan jeg si at morsfigurer styrer kapitalismen. De bare smiler og sier at alt går bra. Mamma har glemt det gale allerede; mens maskinen kjerner bak lappeteppet. Ministrene våre er kapitalismens mammafront. Regjeringen er Mammakomitéen.
Før i tiden, før stemmeretten, fikk rike kvinner lov til å drive veldedighet. Noen fikk skrive romaner om hva som foregikk inne i hodene deres. Nå får de rikt gifte kvinnene lov til å være statsråder og statsministre, nesten president i USA.
Arbeiderpartiets problem er at de ikke har kvinnekandidater som kunne hatt veldedighet og politikk som hobby mens mennene tjener pengene og dikterer kapitalismens hårda bud til dem.
Ikke alle borgerlige kvinnelige politikere er født rike, men de er avhengige av at omgangskretsen har midler så det holder. Posisjonen deres avhenger av veldedighet.

Arbeiderpartiet hadde Gro Harlem Brundtland som leder og statsminister. Hun kan vi diskutere så lenge vi vil, men spørsmålet er om Ap har kvinneledere som ikke nytter mammabildet, men står for en politikk velgerne vil kjenne som sin.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon