El-diesel


Politiske vedtak har gjort rengjøring av dieselbiler dyrere. Derfor svarer det seg ikke å lage små dieselbiler lenger, de gir for lite avanse på pris. Dieselbiler vil forbli større biler, akkurat som før i tiden.
Myndighetene har enda ikke sett trenden de har skapt. Små biler er bensin eller el-biler. Det er de store bilene som kan leveres med diesel. Hjemmeleksen  er å kunne forklare hvorfor det er små el- og bensinbiler som skal ha avgiftsfritak. Det skulle være en enkel oppgave; innlevering i morgen. Allerede er den store Tesla S blitt en Dinosaur i Miljøparken.

Bilfabrikkene må tilfredsstille miljøkrav per bil som blir produsert. Da gjelder det å produsere mange nok biler for å få ned snittet, om der er etterspørsel eller ikke. Bilprodusentene er ikke alene om å trikse med tallene. Politikerne stiller krav som kan unngås ved å produsere flere forbruksbiler. Denne logikken må de være klar over i den politiske debatten. Politikerne er ikke dummere enn folk flest, men kanskje de glemmer mer og fortere enn vanlig folk?

Hvor mye fossilt drivstoff har Elon Musk svidd av i raketter mens den norske Tesla fanklubben har jublet for Bilveien til Mars?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon