Gå til hovedinnhold

Min Springflo

Det var en tid da alle mann sprang til pumpene. Da springfloen truet varelagre og arbeidsplasser var det alle mann til kaien og lempe varer og sandsekker. Høyre stoppet dette fellesskapet mellom ansatt og eier. Stigende havnivå og hyppigere springflo er ikke et samfunnsproblem lenger. Privatiseringen av tjenester innen helse og undervisning,  oppløsning av NRK, salg av samfunnsknyttende tjenester og produksjon har kommet til kaikanten. Stigende havnivå er kun et problem for de som eier sjøkanten. Husrekkene er plassert tett til sjøen og vil bli flomofre. Samfunnet vil overleve og kanskje også tjene penger på at det går an å ro i det som før hadde Strand, Kai, Almenning og andre sjø- og felles-relaterte navn, men sjøhuseierne må klare seg selv fra nå av.  Høyre har privatisert både verdiene og problemene.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Kyss Meg, Judas!

Giskevarsler Line Oma sier at mannen hadde tungen i halsen på henne. Da har hun bevisbyrden. Hvor lang er tungen? Før jul oppfordret hun Giske til å trekke seg. Etter nyttår meldte hun seg som varsler. Det gikk ikke fram om at hun var en av de opprinnelige varslerne. Var det ett karrieretrekk før og ett etterpå da hun kom på det med den lange tunga? Tallknuser Frode Jacobsen, leder for Oslo Ap, forsterker varslet ved å si at det var sterk kost å høre Omas varsel, og at han fikk vondt i magen. Har han andre assosiasjoner enn gastroskopi? Folk rister bare på hodet av dette varslet fra den mest ambisiøse politikeren i Ap. Kvinnenettverket i Arbeiderpartiet er landsdekkende og ikke naturgeografisk lokalisert til Gamle Oslo. Det finnes muligens et undernettverk, et kyssenettverk i Oslo. Line Oma har som mål å bli statsminister. Giskesaken var en gyllen anledning til å melde seg på. Hun har et Giskemoment fra karrierens begynnelse til karrierens toppunkt. Nå kan hun bli den statsministeren…

Intelligent Opprør

Politiske opprør kommer av intelligensen, informasjonen vår, om at mange har det dårlig. Uintelligent styring av bedrift og nasjon gir intelligent opprør.
Kirken er utvalgt, ikke av Gud men av keiser Konstantin for 1700 år siden. Kirken er nå valgt bort og må gjøre de gode gjerningene. Det er politikk. Kirken må ikke skremmes til taushet av de samme politikerne som skremte Arbeiderpartiet til taushet.

Augvalds hellige ku

Det grunnleggende gode med Haugalandet er landskapet. Resten må vi arbeide for. Hogaland er urnavnet vårt. Fruktbart landskap som gir beite for dyrebare kyr. Kanskje det var innvandrende germanske stammer som gav landskapet navn. For å holde kyr, leve og la leve. En livsform som ble samlet til ett rike. Norgesveldet Håkonar Håkonsons.