Klokken er Slagen 15

15 av 18 fylkesledere i Ap støtter opp om at ledelsen jager Giske ut i ørkenen. Saken stemples som møkk partiet må legge bak seg. Da gjenstår det bare å utforme en politikk som setter firmalovene for hva som sømmer seg av mannlig og kvinnelig oppførsel. Jeg forventer et politisk arbeid for et norsk lovverk som kan stå reist et sted blant Moseloven, Bergprekenen og Sharialovgiving. I den statlige skolen, i Arbeiderpartiets høytid, lærte vi å rive ut det ene øyet om vi ble fristet av hva vi så. Den som begjæret en kvinne i sitt indre drev hor, og Leonard Cohens Hallelujah synger vi om kong David som så en kvinne, Betseba, bade naken på taket.
Jesus prekte fra berget, Hadia fra Steinpikken. Salome danset for herskeren og fikk døperen Johannes’s hode på et fat. Line danser i bomullsslør på kirketrappen. Alt for mennesket, alt for Arbeiderpartiet.
 Menn har en stor nok scene til å gjøre seg til for kvinner. Påfugldansen får holde, han får vente til han blir valgt. Mannens blikk og tanker styrer handling og skal nå bli dekket av ny lov i landet. Den omvendte bevisbyrden skal praktiseres mot skyldige som tar notater underveis, eller mot den uskyldige som ikke visste at han måtte ta notat. Aps kvinnenettverk har tatt jobben og vil snart komme med forslag på Stortinget. Jeg ser for meg en lov som letter ofres situasjon og sakføring, og gjør en domfelling og streng straff til realistisk konsekvens. Dersom urett blir begått mot mannen, kan han kompenseres for avtjent straff, noe i likhet med etterlønn for lovgivere. Dette gjelder selvsagt også der kvinner tar lystige grep. Loven må omfatte alle maktovergrep, ikke bare seksuelle enveis grep. Ap trenger ikke vente til de kommer til makten igjen. De kan få sittende regjering til å fremme forslagene deres. Der er mye å ta i, mye å være glad i; mye å kysse.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon