Saksøk Byene

Byer forbereder søksmål mot oljeselskaper og oljefond for sin elendige situasjon. Hvordan kom de på den tanken helt av seg selv?
Oljefond og oljeselskap kan gå til motsøkssmål fordi det har vært alminnelig kjent, og formelt kjent fra 1970 (Roma-avtalen 1971) at vi belaster miljøet til døde.
Byenes rolle er at i disse siste 40-50 årene har de ikke søkt å forbedre situasjonen. De fleste byene har lagd infrastruktur for å ta imot økende tafikk. Kollektivtrafikk har ikke blitt prioritert. Derfor er byene skyldige i egen situasjon. De har ønsket bilen velkommen med parkeringshus parkeringsflater.
Det norske oljefondet skulle for lengst ha vært nyttet til å forandre trafikken i Norge, som et eksempel for resten av verden, av hensyn til verden. Nå vil pengehandlere ha tak i dette fondet fra produksjonen i Nordsjøen. Å få verdensbyene til å saksøke Norge er bare en alternativ måte å få tak i oljefondet på.
Politikerne i denne perioden har en bør å bære. Stortinget er en farlig plass å ta seg en Tornerose-blund.
Høyre bør være innforstått med at statskasser verden over er under press fra privat sektor. Bygging av mur mellom USA og Mexico er en metode for å stenge av den amerikanskestatskassen. Arabiske oljefond er like attraktive for private investorer som den norske statskassen ved oljefondet. Alle andre parti bør ha en nasjonalfølelse som søker å drive Norge på et fornuftig og menneskelig vis. Produksjon av varer og fortjeneste er ikke kapitalisme. Å kjøpe penger med penger er kapitalisme. Den suger ut alt som er mulig.

Å saksøke oljeselskap via byenes selvpåførte problem er et slikt forsøk på å få tak i de største kapitalsamlingene. Byplanlegging og overfylte byer har gått hånd i hånd siden 1800 tallet. Byene og regjeringene har villet situasjonen vi er i. Statsminister Erna Solberg fra Høyre har flere ganger oppfordret oss til å holde forbruket oppe, også å øke forbruket vårt. Dette betyr økt forbruk av olje i byene i stedet for alternativ planlegging, bosetting, transport og rekreasjon.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon