For Menneskets Skyld

Human-etisk Forbund selger Avlat.
Det koster penger å være medlem i Human-etisk Forbund. Alt har sin pris. Nettsidene til HEF gir ikke prisen fra seg så lett. Den holdes under kappen. Man kan klikke bak kappen og lese at det koster 350 kroner å bli medlem pluss at du må gi fra deg personnummeret slik at HEF får statssstøtte. HEF ble stiftet for å få statsstøtte så her er man ved kjernen. I beste kremmerånd gis rabatter og andre tilbud. Når pengene i kisten klinger, går sjelen til HEF.
Navnefest
Dette er inngangstilbudet. Det er gratis for bruker og gratis for HEF. De har satset alt på frivillig hjelp. Det høres ut som om noe må koste penger, men det opplyses det ikke noe om. Man blir invitert inn på neste nivå som er betalt medlemskap. Samme måten man selger dop, faktisk.
Konfirmasjon
Prisen på innvielsesritualet er ikke oppgitt, men der opplyses om rabatt. Dette er en sak for forbrukerrådet. Innholdet er uten mening og en oppfordring til forbruk. Norge har ikke noe voksenritual annet enn myndighetsalder.
Vigsel
Vigsel har samme pris for alle i Norge, så HEF's pris på 4800 kroner kommer i tillegg. Medlemsskap forutsettes for én part, så 5150 kroner pluss 350 for entusiastiske fullverdi medlems-par gir kroner 5500. Dette må man regne ut selv.
Gravferd
Begravelsesbyrået koster det samme som for andre. HEF holder gratis kvalitetssikret tale ved båren dersom avdøde har betalt medlemsavgift, altså 350 kroner for ikke-medlemmer. Her gjentas avlatpresset og knyttes til medlemsavgift. 

Hva får man igjen for disse avlatspengene? "Et liv uten Gud" er det man får igjen.  Hvorfor betale for ingenting? 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon