Avgiftsymbolet Tesla


Dollargliset Tesla får litt avgift på seg. Om regjeringen hadde drevet bilpolitikk så hadde de fjernet alt fritak på store biler og gitt fritak på små biler av alle motortyper. Teslaeiere har aldri bidratt til ressursbesparing. De har kjøpt seg et dollarglis og fartsmaskin.
Justeringer på hybridbiler i statsbudsjettet høres ut som leserdebatt i Norges Automobil Forbunds medlemsblad Motor. Hos regjering og importør er ingen bilkompetanse, bare skatt og handelskompetanse. 
Norge kunne hatt bilindustri. I stedet vant Høyres handelsønsker. Oljeindustri vant bilmarkedet og Norge importerte i stedet for å lage biler med den hydro-elektriske kompetansen vi hadde tidlig 1900tall, også den importert. Tysk og franskfinansierte Hydro vokste opp på tysk teknologi videreutviklet i Norge. På samme vis og på samme elektrifiserte kraften kunne vi hatt el-bilindustri den gang den tok av.

Importerte Norge biler for å unngå en bilindustri, med tilhørende arbeiderstyrke, for å unngå en industriell dominans?  Om vi hadde hatt bilindustri hadde vi hatt IKT og alle akronymene du kan komme på, i full produksjon. Handel og Import har tatt knekken på landbasert Produksjon og Eksport. Vi var bedre før, men stoppet opp.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon