Offentlig rik

Høyres tenketank, Rumle, har funnet ut at de kan gi store offentlige midler til enkeltpersoner som ikke liker å arbeide på lag med andre. Eller de liker å gjøre seg selv rike, ved egen innsats, eller ved å ta imot gavepenger fra Staten. Slik har vi fått private, statsstøttede barnehager, skoler og fotballklubber.
Lærere som gikk inn for private skoler var fylt av tanker om statens tvangstrøye og individets fortreffelighet som bygger av humanisme. Disse idéene hadde også foreldrene. Bare ved at statsdimensjonen ble tatt ut av skolen, skulle undervisningen bli ren og royalistisk. Slikt koster penger så de som skulle bli rike på skoledrift måtte få inn midler. Risikokapital ville ikke være med, så da måtte det jo bli staten. Hva skulle Høyres entrepenører ha gjort uten staten? Drømmen om å bli rik på skole er umulig uten at noen betaler. Er Høyrestaten til for å gjøre enkeltpersoner rike? Privatskoler har gått med på å undervise etter offentlige styringer så alt utviklingsarbeidet og kostnadene for privatskolene er allerede gjort i den offentlige skolen. Privatskoler eksisterer bare for å kanalisere statsmidler til enkeltpersoner som er driftige nok til å vri den offentlige pengestrømmen i sin retning.

Privatbarnehage-midler, Privatskole-subsidiering og offentlig sponsing av klubbene i Eliteserien i fotball er alle sugerør i statskassen.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon