Gå til hovedinnhold

Innviklede Bergen

Kulturvåte Bergen ønsker å bli mer enn Oslo. Barkoden i Oslo blir hyllet når den er en fiasko. "Bar" er et ord for sperre, og sperrekoder er kjent nok. Kode 1, Kode 2, Kode 3 osv.
Bergen har Bryggen og Torgalmenningen, Håkonshallen, Sverresborg og Fredriksberg Festning, Bergen har Klosteret med branntårnet. En del av Bergen som har vært dekket av trafikkplanlegging er området mellom Den Nasjonale Scene og Nøstet. Menneskene har gått her med bøyde hoder på vei til jobb, og hjem igjen mens den stålharde biltrafikken har fyllt opp gatene og hodene. Det er på tide å gjøre Nøstet til byens andre port med en allé til teateret og Ole Bulls Plass. Bergen må snarest trekke både alléer og almenninger sammen til et nettverk. Byens nervesystem skal være sammenhengende fra Sandviken til Torgalmenningen, fra Nygårdsparken til Nøstet. Der ligger Bergens struktur, den som kan bære ny bebyggelse. Høydedragene Nordnes og Nygård har vært lite synlige og kan bli skjult av blokkbebyggelse til vannet. Sperrebygg i vannkanten er ikke innbydende. Private båthavner sier fra at her er adgang forbudt. Der forsvinner attraksjonen.
Bergen burde ha stolthet nok til ikke å imitere et feilende Oslo.
Hva er kodene bak dette synet?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Kyss Meg, Judas!

Giskevarsler Line Oma sier at mannen hadde tungen i halsen på henne. Da har hun bevisbyrden. Hvor lang er tungen? Før jul oppfordret hun Giske til å trekke seg. Etter nyttår meldte hun seg som varsler. Det gikk ikke fram om at hun var en av de opprinnelige varslerne. Var det ett karrieretrekk før og ett etterpå da hun kom på det med den lange tunga? Tallknuser Frode Jacobsen, leder for Oslo Ap, forsterker varslet ved å si at det var sterk kost å høre Omas varsel, og at han fikk vondt i magen. Har han andre assosiasjoner enn gastroskopi? Folk rister bare på hodet av dette varslet fra den mest ambisiøse politikeren i Ap. Kvinnenettverket i Arbeiderpartiet er landsdekkende og ikke naturgeografisk lokalisert til Gamle Oslo. Det finnes muligens et undernettverk, et kyssenettverk i Oslo. Line Oma har som mål å bli statsminister. Giskesaken var en gyllen anledning til å melde seg på. Hun har et Giskemoment fra karrierens begynnelse til karrierens toppunkt. Nå kan hun bli den statsministeren…

EtterForsvaret Vårt

Norge holder fast en håpløs forsvarsdebatt ført an av bitre og derfor ukvalifiserte menn. Vi vet at vi tenker best når vi har overskudd. Idiotene vant førsteomgang. Flyene er kjøpt og svenskene er ledd av banen. En taktisk kjempetabbe basert på fordeling av statseiendom på 1800-tallet. Vi skulle ha vært en skandinavisk enhet.
Krigsformen vi er forberedt på har en varighet på to timer, så er det over. Rakettene har landet og all kommunikasjon er revet over. Vi har ikke et forsvar som fungerer lengre enn i to timer på det mest optimistiske. Takke tyskerne, engelskmennene, amerikanerne og russerne for dét. Vi er i andre verdenskrig bildet fremdeles. “Aldri Mer!” er foreldet.
Etter rakettkrigen er alle veier, flyplasser og toglinjer ødelagt. Vi er tilbake til syttenhundretallet som ikke var så ulikt vikingtiden. Norsk forsvar må ta denne modellen på alvor. Vi trenger en marine som overlever førsteslaget. Vi trenger mange båter og trent mannskap. Vi trenger ikke forfengelige vikingskip av …

Intelligent Opprør

Politiske opprør kommer av intelligensen, informasjonen vår, om at mange har det dårlig. Uintelligent styring av bedrift og nasjon gir intelligent opprør.
Kirken er utvalgt, ikke av Gud men av keiser Konstantin for 1700 år siden. Kirken er nå valgt bort og må gjøre de gode gjerningene. Det er politikk. Kirken må ikke skremmes til taushet av de samme politikerne som skremte Arbeiderpartiet til taushet.