Bedriftsfotball HK

Haugesunds Kommune sponser det profesjonelle fotballaget FKH, Fotballklubben Haugesund.
FKH er ikke i stand til å fungere uten kommunen. FKH er kommunens bedriftslag i likhet med Wolfsburg og Bayer Leverkusen som er profesjonelle bedriftslag.
Haugesund kommune må få etisk balanse i regnskapet. Dersom FKH ikke har bidratt med midler til Haugesund Stadion må kommunen overta stadion uten videre. Dersom FKH har betalt fullverdi for stadion må kommunen kjøpe dem ut til en fornuftig pris. Med kunstgress blir stadion et svært anvendelig bygg til arrangement som fotball, triathlonbase, folkemøter, konserter og teater. Kommunen kan gjøre om sosial støtte til rike unge menn, og få inntekter på kultur og idrett.
Volkswagen AG og Bayer AG har råd til å holde seg med fotballag. Haugesund kommune har ikke råd.
FKH legger beslag på Stadion, som er 185m x 140 = 26 000 kvm, og Haugebanen, som er 125m x 95m = 12 000 kvm. Dette er næringslokaler i sentrum av Haugalandet. De blir lite utnyttet og er bare til inntekt for det privsteide, profesjonelle firmaet FKH med FKH Media.
Årsomsetning per kvm er lav. Den er lav i Haugesund pga fraflytting fra sentrum, og på grunn av de store flatene i næringsfeltene utenfor sentrum. Derfor er årsomsetning per kvm generelt lav i Haugesund. På bunn er altså Haugesund Kommunes næringsområder Haugesund Stadion og Haugebanen.
Løsningen blir enten å trekke seg ut av stadion, eller å overta stadion helt. Inntektene må opp. Derfor legges kunstdekke for å bruke stadion til økt fotballtrening og folkemøter som konserter og oppvisninger, treff og mer. Haugebanen selges. Ressursrike FKH vil finne sitt naturlige nivå og overleve i Darwins ånd. Det er jo det de holder på med. Survival of the fittest.

Vi godtar for lave forretningsstandarder og moralske standarder. Kommunen skal løse felles oppgaver og ikke drifte særinteresser.
Oppdatering:
Jeg har endelig målt opp stadion og treningsbane som FKH bruker. De bedre tallene er satt inn over. Det forsterker ikke argumentasjonen, de er fremdeles tulletall, men målt i én-måls boligtomter er det 38 tomter evt 76 småtomter som er populære. Hva om vi bygget minihus her? Minihus i høyden! Også kalt blokker. Argumentasjonen har gått gjennom for andre steder i by'n. Noen ønsker seg signalbygg uten nevneværdig innblanding fra arkitekter.
Haugesund kommune har over 10 store fotballbaner.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon