Gå til hovedinnhold

Vondt for å si det

Miljøpartiene SV, V og MDG kan ikke formulere seg om forandringer i industri, bank og politisk styring. De legger fram shoppinglister for et bedre samfunn.
De snakker om biler, avgasser, diesel, veinett, strøm og matvarer på hylle. De har løsninger uten strukturell forandring. De ønsker like mange biler inn i bykjernen bare de forurenser mindre. Kristen tro er realistisk ift. den tro disse partiene forkynner.
En kunstnerisk, utopisk og religiøst troverdig løsning ville å være å fylle ut havna i Oslo og bygge spiralpyramider for å ta imot alle bilene som kom inn til Hovedstaden. Etter som bilene ankom skulle de bare kjøre oppover spiraltårnet til de ikke kom lenger. Alle bilene i køen skulle følge etter til hele strukturen var full. Dermed ble der ikke stopp på innfartsveiene. Jeg ser for meg tre tårn som et signalbygg for Okka Oslo. Det ene tårnet skulle ta i mot Østfoldtrafikken, det andre tårnet skulle ta i mot Dalatrafikken nordfra og det tredje tårnet skulle ta i mot Vestfoldtrafikken. Om Oslo ønsket det kunne de bygge et verdensmonument med returrenner tilbake til dit bilene kom fra. Bilene kunne renne hjem og forurense minimalt på hjemturen.

Om strøpartiene til Stortingsvalget hadde gjort noe konkret ut av ønskelistene sine er jeg redd det ikke monner når forbruket må ned 30 %. Hva skal partiene si?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De Rikes Miljøkrav

Amerikansk bilindustri har måttet innrette seg mange ganger etter oppjusterte miljøkrav, spesielt fra staten California. Da det rant over for en av industrilederne sa en kollega til ham at han ikke måtte se så svart på det. Han måtte se på situasjonen som en opportunity. Med nye miljøkrav fikk de jo solgt enda flere biler! Selv lyddemperen var et miljøkrav!
De som aldri har måttet bidra i arbeidet for en renere trafikk er bank, forsikring og bil-importører. Staten har begått flere feil ved å gi avgiftlette til forskjellige biler, senest den rådyre energislukeren Tesla. Når en først skal hjelpe på en vanskelig situasjon med å gi avgiftslette må en involvere alle ledd i bilbruken vår. Eksemplet er å ta bort avgift på små biler, gi rentefrie lån, gi gratis tredjepartsforsikring, og fri hovedservice. Slik vil alle som tjener på bilsalg yte noe for å hjelpe på trafikksituasjonen. Høyres sosiademokrati er ikke en utopi. Der er bare så mange rike som ikke vil bidra.

Slik går det mot Korrupsjon

Norsk klimaminister Vidar Helgesen besøker Teslafabrikken i USA.Unødige besøk er smøring. Tesla har fått avgiftsfritak for energislukende raske og store biler. Hva mer kan Norge bidra med? Det eneste en kan lære av fritaket er sine egne feil.
Norge lærer ikke av Tesla. Tesla lærer av Norge at de kan få ferdig innebygd importfritak og halvert salgspris ift konkurrentene. Klart de er interessert i oss som kjøper energislukere: Vi er jo på verdenstoppen i forbruk. Høyre sier det selv, per capita.

Cold Fusion

En fusjonering av MDG og Frp går lett uten høy temperatur. Som eksempel på den vellykkede fusjoneringen har vi Tesla's modell S. Bilen er kjøpt av Frp-menn som jubler over avgiftfritaket. De har alltid ønsket seg en bil som gjør 200 km/t og innebærer den amerikanske drømmen. Bilen er stor, tung og brei. Den kommuniserer. MDG ønsker avgiftsfritak for el-biler. Da får de eksosfritt sentrum og alle er fornøyde. MDGs støttespillere liker det økte salget av dyre biler som avgiftsfritaket medfører.
MDG har alt å tjene på neste fusjon. Da kan de ta Frps plass i regjeringen, men da må det høyere temperaturer til.