Gå til hovedinnhold

Den Norske Topartistaten

Med eller uten støttepartier er norsk politikk et strev for å forstå enkeltmennesket ift samfunnet.
Høyresiden har en monoforståelse av hva mennesket er og det ene menneskets ledelse over alle andre. Synet har gitt utslag som Private gudsbegrep, enekonger, opplyst enevelde, diktatorer, forenklede gudsforestillinger og individets absolutte makt til å drepe i selvforsvar. Innsamling av mennesker i leire.
Venstresiden har stått for oppløpene, folkedemonstrasjoner, pluralisme, samarbeid for å overleve, fylking til forsvar, omsorg for ukjente, utdannelsen av massene, og diktatorer. Høyresiden har hatt sin overvåking i smug, fra trappeoppganger og politikamera. Det har ikke vært meget å rapportere. Alt var såre vel.
Høyre og Arbeiderpartiet er motsetninger. Man må ta et valg. Begge partiene har historie.
Høyre har tatt begrepet konservatisme og lagd det til et samleord for trygghet og velstand. Begrepet borgerlig har de også gjort til sitt. Borgerlig skal si noe om en livsstil, om at en er noe pen i tøyet. Dette bildet er samlebildet for et Norge fra Eidsvoll til neste syttende mai. Høyre ønsker at Gud skal bevare Norge. De trenger all drahjelp de kan få.
Arbeiderpartiet er født ut av strid. De har vært samlende på folket som ikke hadde guds velsignelse fra presten. Ap har måttet stå opp mot makten. I sin egen skaperkraft har partiet tatt standpunkt som har kostet penger og rykte. Ap har vært høyresidens stormtropp mot kommunismen. Kommunistfrykten som høyrefolk gir barn i dåpsgave er en strid Arbeiderpartiet har tatt.

Framtiden kan bli et valg av kontrakter. Kontraktørenes inntog er Frps ønskesituasjon. Hvorfor forstod ikke Arbeiderpartiet kontraktørene de skulte mot?
Det er ikke Høyres eiendom å styre på vegne av rike bedrifter. Høyre er sterke i familiesaker med arveportefølje. Høyre kan være på vei ut med sitt gammelmodige monomane eiersyn. Reell innflytelse på produksjon er livskraften. Eierskap er ikke viktig i fremtidens politikk. Dyktighet og resultat belønnes ikke med privilegier og hyttegrender, villa på landet.

Hvilke parti som skal med i topartistaten er ikke gitt.
Senterpartiet kunne ha mobilisert byggefeltene de en gang eide, de kunne hatt hageeierne, men de har jo ikke forstått hva som foregår på strateginivå. De er i selvforsvarmodus pga. Høyrekjøret på vegne av matindustrien. Matproduksjon og salg kunne de også hatt. Nå er dette investorers grønne marker. Senterpartiet er nok ikke med i en topartistat.

Kommunistspøkelset har Høyrebarna fått i arv. Det er negativ økonomi. Det er dårlig ballast i forhandlinger.
Monoisme. Egoisme. Monoteisme. Overgrep. Sluttresultatet skal tilhøre egoet.
Kampen om skatter til felles beste har vært et evig strev. Hvem mot?

Dersom Ap skal gi seg over til Human etisk forbund som erstatning for statskirken overgir de seg til en medlemsorganisasjon igjen. Ap må forstå å være humanister av natur og ikke la seg binde til klubblaget HEF. LO erfaringen gjør Ap-medlemmer disponert for medlemsskap i HEF.
Høyre tror også. De tror vi kan rasjonalisere bort kostnad fra budsjett og regnskap uten at det dukker opp i et senere gjeldskrav. Økonomi er den evige balansen med bind for øynene; med nærvær, ikke blindhet, med følsomhet, ikke balanse støpt i marmorstøv.
Den norske topartisstaten blir følsom for forandringer.

Justitia, Minerva og Libra. Oppdatér livssynet.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De Rikes Miljøkrav

Amerikansk bilindustri har måttet innrette seg mange ganger etter oppjusterte miljøkrav, spesielt fra staten California. Da det rant over for en av industrilederne sa en kollega til ham at han ikke måtte se så svart på det. Han måtte se på situasjonen som en opportunity. Med nye miljøkrav fikk de jo solgt enda flere biler! Selv lyddemperen var et miljøkrav!
De som aldri har måttet bidra i arbeidet for en renere trafikk er bank, forsikring og bil-importører. Staten har begått flere feil ved å gi avgiftlette til forskjellige biler, senest den rådyre energislukeren Tesla. Når en først skal hjelpe på en vanskelig situasjon med å gi avgiftslette må en involvere alle ledd i bilbruken vår. Eksemplet er å ta bort avgift på små biler, gi rentefrie lån, gi gratis tredjepartsforsikring, og fri hovedservice. Slik vil alle som tjener på bilsalg yte noe for å hjelpe på trafikksituasjonen. Høyres sosiademokrati er ikke en utopi. Der er bare så mange rike som ikke vil bidra.

Slik går det mot Korrupsjon

Norsk klimaminister Vidar Helgesen besøker Teslafabrikken i USA.Unødige besøk er smøring. Tesla har fått avgiftsfritak for energislukende raske og store biler. Hva mer kan Norge bidra med? Det eneste en kan lære av fritaket er sine egne feil.
Norge lærer ikke av Tesla. Tesla lærer av Norge at de kan få ferdig innebygd importfritak og halvert salgspris ift konkurrentene. Klart de er interessert i oss som kjøper energislukere: Vi er jo på verdenstoppen i forbruk. Høyre sier det selv, per capita.

Cold Fusion

En fusjonering av MDG og Frp går lett uten høy temperatur. Som eksempel på den vellykkede fusjoneringen har vi Tesla's modell S. Bilen er kjøpt av Frp-menn som jubler over avgiftfritaket. De har alltid ønsket seg en bil som gjør 200 km/t og innebærer den amerikanske drømmen. Bilen er stor, tung og brei. Den kommuniserer. MDG ønsker avgiftsfritak for el-biler. Da får de eksosfritt sentrum og alle er fornøyde. MDGs støttespillere liker det økte salget av dyre biler som avgiftsfritaket medfører.
MDG har alt å tjene på neste fusjon. Da kan de ta Frps plass i regjeringen, men da må det høyere temperaturer til.