Gå til hovedinnhold

Trynevalget

Jeg ser ikke fram til hvordan Stortingsvalget 2017 kommer til å se ut på Facebook-sidene mine. Trynefaktoren blir overveldende og liker-knappen blir rettferdighetens verktøy.
Dersom vi er mot flyktninger i landet må vi arbeide for å stoppe krigene.
Dersom vi er mot økonomisk betinget innvandring må vi arbeide for en rettferdig fordeling av den rikdommen menneskene lager hver dag.
FrP har hatt sin læretid i regjering og vil ikke få utdelt diplom. De må gå strafferunder for å lære seg mer om hvordan mennesker og politikk fungerer. Deretter videregående utdanning.
Høyre har skjult seg bak FrPs støysky og rolig fordelt godene på sitt gammelmodige vis: Mer til seg og sine.
Ap har ikke skapt noe nytt siden forrige valg og vil streve med å overbevise folket.
SV, Venstre, MDG og KrF har avgått som politiske plattformer. Å omskape seg selv er en trossak. Hvem kan?
Senterpartiet har noe å kjempe for og kan utvide velgergrunnlaget sitt med et videre grunnlag. Boligfeltene var jo tidligere matjord, så her er naturlig mark å gjete stemmer på.
Personvalget vil bli vunnet av Sylvi Listhaug fordi hun har gjort unna tabbene sine og vist den holdningen som velgere viser ute i trafikken: Meg først.

Vårt politiske Jeg er blitt like egoistisk som trynefaktoren. I'll be watching you on Facebook!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Kyss Meg, Judas!

Giskevarsler Line Oma sier at mannen hadde tungen i halsen på henne. Da har hun bevisbyrden. Hvor lang er tungen? Før jul oppfordret hun Giske til å trekke seg. Etter nyttår meldte hun seg som varsler. Det gikk ikke fram om at hun var en av de opprinnelige varslerne. Var det ett karrieretrekk før og ett etterpå da hun kom på det med den lange tunga? Tallknuser Frode Jacobsen, leder for Oslo Ap, forsterker varslet ved å si at det var sterk kost å høre Omas varsel, og at han fikk vondt i magen. Har han andre assosiasjoner enn gastroskopi? Folk rister bare på hodet av dette varslet fra den mest ambisiøse politikeren i Ap. Kvinnenettverket i Arbeiderpartiet er landsdekkende og ikke naturgeografisk lokalisert til Gamle Oslo. Det finnes muligens et undernettverk, et kyssenettverk i Oslo. Line Oma har som mål å bli statsminister. Giskesaken var en gyllen anledning til å melde seg på. Hun har et Giskemoment fra karrierens begynnelse til karrierens toppunkt. Nå kan hun bli den statsministeren…

EtterForsvaret Vårt

Norge holder fast en håpløs forsvarsdebatt ført an av bitre og derfor ukvalifiserte menn. Vi vet at vi tenker best når vi har overskudd. Idiotene vant førsteomgang. Flyene er kjøpt og svenskene er ledd av banen. En taktisk kjempetabbe basert på fordeling av statseiendom på 1800-tallet. Vi skulle ha vært en skandinavisk enhet.
Krigsformen vi er forberedt på har en varighet på to timer, så er det over. Rakettene har landet og all kommunikasjon er revet over. Vi har ikke et forsvar som fungerer lengre enn i to timer på det mest optimistiske. Takke tyskerne, engelskmennene, amerikanerne og russerne for dét. Vi er i andre verdenskrig bildet fremdeles. “Aldri Mer!” er foreldet.
Etter rakettkrigen er alle veier, flyplasser og toglinjer ødelagt. Vi er tilbake til syttenhundretallet som ikke var så ulikt vikingtiden. Norsk forsvar må ta denne modellen på alvor. Vi trenger en marine som overlever førsteslaget. Vi trenger mange båter og trent mannskap. Vi trenger ikke forfengelige vikingskip av …

Intelligent Opprør

Politiske opprør kommer av intelligensen, informasjonen vår, om at mange har det dårlig. Uintelligent styring av bedrift og nasjon gir intelligent opprør.
Kirken er utvalgt, ikke av Gud men av keiser Konstantin for 1700 år siden. Kirken er nå valgt bort og må gjøre de gode gjerningene. Det er politikk. Kirken må ikke skremmes til taushet av de samme politikerne som skremte Arbeiderpartiet til taushet.