Gå til hovedinnhold

Populære Norge

Før noen nevner ordet, les Andreas Homplands oppsummering fra September 2013:
http://www.dagbladet.no/kultur/populistisk-raptus/62198621
Norge skal velge Regjering og Storting i høst. Alle har i praksis stemmerett. Slik var det for fire år siden og vi har sett resultatet. De samme velgerne og noen nye er:
Konebankere, barneovergripere, trafikkbøller, kyniske bilister i kø, utro partnere, reklameforbrukere, sofakritikere, mobbere, vi kjenner alle noen som utgjør det norske demokratiet.
Det er på tide med noe nytt. Alle partiene har vedtatt valgprogrammet sitt, så det er for sent i år. Vi får en ny runde av det samme.
Vi kan utvikle oss selv til neste valg. Det er lett, det er bare å skjerpe seg, og gjøre det vi allerede gjør, men bedre.
Mitt konkrete forslag er å lovfeste voksenstatus. Dagens ungdomsskole skal gi utdanning fram til voksen status. Vitnemålet skal vise at ungdommene har stemmerett. Avgansseremonien fra ungdomsskolen skal være voksenseremonien i livet. Den blir konfirmasjonen fra samfunnet på at ungdommen har blitt formelt voksen. Kristen konfirmasjon og borgerlig konfirmasjon blir avklart. Kristen konfirmasjon forblir bekreftelse av kristen dåp, en religiøs seremoni. Borgerlig konfirmasjon tas ut av Human-Etisk Forbunds uklare "behov for seremonier i livet" begrunnelse. Med en offentlig konfirmasjon basert på ungdomsskolens utdanning om avansert lesing og bevegelse, regning, fysikk, lovforståelse, samfunnsinnsikt, fysisk produksjon, musikk og annet vi kan diskutere fram. Slik produserer Norge en ny verdensborger.
Til nå har norsk lov inneholdt en fortolkningssone mellom 16 år og 18 år. Ikke barn, ikke voksen. Det er denne luken vi må erstatte med gode lover og selvstendig folk.

Etter en offentlig voksenkonfirmasjon kan opplæring til sertifikat for bil og båt starte. Opplæringen vil vare i tre år, men prøver for delsertifikat kan avlegges underveis. I tråd med opplæringen er et slik sertifikat lett å miste. Det unge mennesket med voksenansvar vil kunne være selvstendig mobil under opplæring.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Kyss Meg, Judas!

Giskevarsler Line Oma sier at mannen hadde tungen i halsen på henne. Da har hun bevisbyrden. Hvor lang er tungen? Før jul oppfordret hun Giske til å trekke seg. Etter nyttår meldte hun seg som varsler. Det gikk ikke fram om at hun var en av de opprinnelige varslerne. Var det ett karrieretrekk før og ett etterpå da hun kom på det med den lange tunga? Tallknuser Frode Jacobsen, leder for Oslo Ap, forsterker varslet ved å si at det var sterk kost å høre Omas varsel, og at han fikk vondt i magen. Har han andre assosiasjoner enn gastroskopi? Folk rister bare på hodet av dette varslet fra den mest ambisiøse politikeren i Ap. Kvinnenettverket i Arbeiderpartiet er landsdekkende og ikke naturgeografisk lokalisert til Gamle Oslo. Det finnes muligens et undernettverk, et kyssenettverk i Oslo. Line Oma har som mål å bli statsminister. Giskesaken var en gyllen anledning til å melde seg på. Hun har et Giskemoment fra karrierens begynnelse til karrierens toppunkt. Nå kan hun bli den statsministeren…

EtterForsvaret Vårt

Norge holder fast en håpløs forsvarsdebatt ført an av bitre og derfor ukvalifiserte menn. Vi vet at vi tenker best når vi har overskudd. Idiotene vant førsteomgang. Flyene er kjøpt og svenskene er ledd av banen. En taktisk kjempetabbe basert på fordeling av statseiendom på 1800-tallet. Vi skulle ha vært en skandinavisk enhet.
Krigsformen vi er forberedt på har en varighet på to timer, så er det over. Rakettene har landet og all kommunikasjon er revet over. Vi har ikke et forsvar som fungerer lengre enn i to timer på det mest optimistiske. Takke tyskerne, engelskmennene, amerikanerne og russerne for dét. Vi er i andre verdenskrig bildet fremdeles. “Aldri Mer!” er foreldet.
Etter rakettkrigen er alle veier, flyplasser og toglinjer ødelagt. Vi er tilbake til syttenhundretallet som ikke var så ulikt vikingtiden. Norsk forsvar må ta denne modellen på alvor. Vi trenger en marine som overlever førsteslaget. Vi trenger mange båter og trent mannskap. Vi trenger ikke forfengelige vikingskip av …

Intelligent Opprør

Politiske opprør kommer av intelligensen, informasjonen vår, om at mange har det dårlig. Uintelligent styring av bedrift og nasjon gir intelligent opprør.
Kirken er utvalgt, ikke av Gud men av keiser Konstantin for 1700 år siden. Kirken er nå valgt bort og må gjøre de gode gjerningene. Det er politikk. Kirken må ikke skremmes til taushet av de samme politikerne som skremte Arbeiderpartiet til taushet.