Klagevandring i Haugesund


Ap's ordfører Arne-Christian Mohn ble ledet rundt i Haugesund av Sentrumsforeningens leder Odd Fossan-Waage og forklart hva som er stygt og hva som er vakkert. Lederen er samme person som stjal idéen om Walk of Fame i filmbyens hovedgate fra sine egne skole-elever; og nektet hardnakket for handlingen. I denne initiativrunden skal idéene komme fra en annen skole, Haugaland Videregående Skole, tidligere yrkesskolen. De skal få relevant handelsopplæring. De bør passe på rettighetene sine så ingen stjeler dem. Der er flere fiskere i miljøet.
Sentrumslederens idéer om stygg butikkfasade var bl.a. Coca Cola's vindusfolie. Han bør ta dette opp med Coca Cola i stedet for å sutre til ordføreren. Kanskje Haugesund blir den første byen til å boikotte Coca Cola på estetisk grunnlag?
Klesbutikken Høyer som har en elegant fasade med godt innsyn til vareutvalget og godt salg fikk så dørene flagret for foliedekning av lagerdørene sine. Huseier forsøpler husrekken men slipper kritikk. Nabo og kleskonkurrent, lokale Windsor får skryt som "det er slik vi vil ha det"! De har ikke gjort annet enn det de har gjort i alle år. Trillet klesstativ ut på fortauet. Hvilke baktanker er ikke tilstede her? Etter hukommelsen er Høyer en butikk som har satset utelukkende på sentrum og ikke på kjøpesentrene. Hvorfor tier ordføreren på TV?
Positive Sentrumsforeningen bør innse at det koster å drive sentrum. De må betale for aktivitet. Der er mange som kan gjøre et delarbeid for betaling. Den gamle kremmerånden, mistenksomheten overfor annerledesheten må løses opp og fordunste. Investér i sentrum og de mange tomme lokalene. Klaging og syting fra mennesker som stjeler andres idéer for å bygge seg selv er under verdighet. Ordføreren må klare å bryte gjennom tapermentaliteten.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon