Trøffelprisen 2016

Foredragsholdere som tar 50 000 kroner for å snakke 45 minutt får pengene fordi noen vil skryte av å ha vært på foredragene til avdankede reklame og fotballmenn. Det er samme psykososiale fenomenet som de meningsløst rike som kappes om å vise fram hvem de kan kjøpe. "Jeg var på foredrag med den og den". "Hva sa denne den og den, da?" Hva kan man få sagt om reklame og fotball på 45 minutt? Der er så lite å si: "Reklame virker ikke, fotball er ikke et yrke, men en sponset hobby. Basta!"
Det tok mindre enn ti sekunder å si fra.
Som lærer i ungdomsskolen fikk jeg en gang rundt 300 kroner timen. Fagforeningen anbefalte at vi skulle ha 1200 kroner timen, 4g, for arbeid utenom fast ansettelse. Ingen hadde råd til å leie engelsklærer til korrekt pris. Reklamejabb og babb er altså verdt 50 000 kroner timen uten forberedelser fordi “jeg synes jeg er verdt det”, som Ingebrikt Steen Jensen sa det. Han priser seg selv til 12500 kroner kvarteret. Hvorfor lytter rommet?

Den selvlagde timebetalingen for fast ansatt i reklamebransjen er altså 12500/4g= 3125 kroner per time, etter Ingebrigt Steen Jensens Egenverdi.
Se Dagens Næringsliv for bakgrunn

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon