Gå til hovedinnhold

Mer Flotmyrtåke

Arkitektkonkurransen for Flotmyrområdet, byens nye identitet for noen år siden, er borte i tåkebankene. Premiepengene var sikkert vel fortjent. Nytteverdien var lik null fordi nå skal
DOGA stiftelsen uttale seg om styling og design. Dette minner om Keiserens nye klær oppatt og omatt.
Konkret ble Haugesunds vakre ansikt skapt av arkitekt Halleland. Fra 1960 tallet begynte nedrivingen av bygg med akseptert og beundret stil:
Før Televerket Telenor
Før Victoriahjørnet
Før DnB/DnC
Før Haugesund Sparebank
Festiviteten av arkitekt Brath
Hotell Kong Harald
Før Haugesund Sjøforsikringsbygget ble m.a. arkitekt Hallelands hus revet.
Gårdsmiljøet på Gard like gammelt som Haraldsstøtten, Gard er eldre enn Haraldshaugen og kirkene på stedet.
Blokkbebyggelse i strandsonen.

Dersom vi skal gjøre endringer må de fleste nyere bygg vike.
Jeg er sikker på at DOGA mellom sine stylist og designerkonferanser og lesing av Creative Review finner tid til å fordype seg i klienten Haugesunds tidkrevende problem.
De skal også gi antagelig likelydende gode råd til Risør, Ålesund og Molde bare i mai d.å.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Kyss Meg, Judas!

Giskevarsler Line Oma sier at mannen hadde tungen i halsen på henne. Da har hun bevisbyrden. Hvor lang er tungen? Før jul oppfordret hun Giske til å trekke seg. Etter nyttår meldte hun seg som varsler. Det gikk ikke fram om at hun var en av de opprinnelige varslerne. Var det ett karrieretrekk før og ett etterpå da hun kom på det med den lange tunga? Tallknuser Frode Jacobsen, leder for Oslo Ap, forsterker varslet ved å si at det var sterk kost å høre Omas varsel, og at han fikk vondt i magen. Har han andre assosiasjoner enn gastroskopi? Folk rister bare på hodet av dette varslet fra den mest ambisiøse politikeren i Ap. Kvinnenettverket i Arbeiderpartiet er landsdekkende og ikke naturgeografisk lokalisert til Gamle Oslo. Det finnes muligens et undernettverk, et kyssenettverk i Oslo. Line Oma har som mål å bli statsminister. Giskesaken var en gyllen anledning til å melde seg på. Hun har et Giskemoment fra karrierens begynnelse til karrierens toppunkt. Nå kan hun bli den statsministeren…

EtterForsvaret Vårt

Norge holder fast en håpløs forsvarsdebatt ført an av bitre og derfor ukvalifiserte menn. Vi vet at vi tenker best når vi har overskudd. Idiotene vant førsteomgang. Flyene er kjøpt og svenskene er ledd av banen. En taktisk kjempetabbe basert på fordeling av statseiendom på 1800-tallet. Vi skulle ha vært en skandinavisk enhet.
Krigsformen vi er forberedt på har en varighet på to timer, så er det over. Rakettene har landet og all kommunikasjon er revet over. Vi har ikke et forsvar som fungerer lengre enn i to timer på det mest optimistiske. Takke tyskerne, engelskmennene, amerikanerne og russerne for dét. Vi er i andre verdenskrig bildet fremdeles. “Aldri Mer!” er foreldet.
Etter rakettkrigen er alle veier, flyplasser og toglinjer ødelagt. Vi er tilbake til syttenhundretallet som ikke var så ulikt vikingtiden. Norsk forsvar må ta denne modellen på alvor. Vi trenger en marine som overlever førsteslaget. Vi trenger mange båter og trent mannskap. Vi trenger ikke forfengelige vikingskip av …

Intelligent Opprør

Politiske opprør kommer av intelligensen, informasjonen vår, om at mange har det dårlig. Uintelligent styring av bedrift og nasjon gir intelligent opprør.
Kirken er utvalgt, ikke av Gud men av keiser Konstantin for 1700 år siden. Kirken er nå valgt bort og må gjøre de gode gjerningene. Det er politikk. Kirken må ikke skremmes til taushet av de samme politikerne som skremte Arbeiderpartiet til taushet.