NRK-debatt for unge rike

Unge rike søker å rettferdiggjøre nedsatt velferd ved å påstå at velferdsmidler tas fra de unge og deres fremtid. De misser hele tidsperspektivet. De rettighetene som kommer til de eldre har vært forhandlet gjennom flere arbeidergenerasjoner. De eldre har faktisk arbeidet og skapt verdiene som enkelte yngre regner seg som rettmessige eiere til gjennom arv og odel. Dermed er det overskuddet i produksjonen gjennom generasjoner som fordeles. I stedet for økt andel har overskuddet i bedrifter gått til felles ordninger fordi disse er billige og av god kvalitet.
Jeg regner med at Unge Høyres tenketank er høy nok til å se perspektiv og tidselement. Om så ikke er tilfelle er debattvinklingen et forsøk på å øke private bedriftseieres andel av overskuddet som generasjoner av ansatte har skaffet dem. Det er et gammeldags bedrifts og eierskapssyn som ligger bak, men odlingene og arvingene til bedriftene ønsker å øke profitten sin ved å ta fra ansatte deres del av overskuddet. Også de unges.
Arbeiderhistorien har også gitt de unge et bedre utgangspunkt å starte arbeidslivet fra. De må utvikle situasjonen, ikke overgi arven til aggresive eiere.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon