Haugesunds Avis og motviljekraften

HA spør hva leserne synes om motorsportanlegg ved flyplassen. Først har de vist negativt standpunkt på headingnivå. Så vil de ha med leserne på sin side. "Ka syns du om det eg e imot?"
Her er et ledende innlegg fra meg:
I 1969 eller 1970 ble Haugesund Racingklubb stiftet for å få landeveisløpene som ble avtalt og faktisk kjørt den gang, inn i organiserte former. Haugesunds Avis fant fram til en mor som spurte: "Ska' di drepa ongane våres óg, nå?"
Det var snakk om å kjøre fire enkle go-karter på Hestmyr travbane. Gratulerer HA som var imot!
Haugesunds Avis var heller ikke hjelpsom da trial og go-kart miljøet på Årabrot ble arbeidet fram.
Midt på syttitallet ville en gjeng med utgangspunkt i løkkefotball på Dropsen i Grindesvingen starte fotballklubb med mål om å være i de laveste divisjonene for fotballgledens skyld. Der var HA ute med sportsjournalisten sin som anklaget oss for å legge beslag på kommunale treningsbaner, som om de tilhørte klubben han var medlem av. Samme mentalitet hersker rundt rettigheter til Haugesund Stadion som nå er uten annen bruk enn FKHs hjemmekamper, 12 ganger i året?
Nå er Haugalandet i ferd med å oppheve seg til én kommune med rike utviklinger på gang. Bare Haugesunds Avis er der de var. Websidene deres har slektskap med bygdebladene og FKHs Haugalandsnytt mer enn konkurrentene Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad.
For Haugesunds Avis er fotball som oksygen og motorsport som kvelstoff. De vil bare ha det ene journalistene forstår; fotballen. Motorsport støyer, men det gjør også flyrutene som frakter fotballsupportere fra Norge til England.
Da er det bra at leserne tenker annerledes enn redaksjonen.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon