Gå til hovedinnhold

Likt for likt. Del byrdene.

Rådmannens form for solidaritet og kommunalt samhold er å ta alt fra de som har minst og litt fra dem som har mest. Slik ofrer alle like mye. Slik deles belastningene.
Der er flere måter å dele byrdene på.
Alle skal være med og spare- prinsippet.
Bare de som var ansvarlige for lovbruddet skal være med og spare.
Alle de som produserer overskudd skal være med og spare inn Terra-tapet.
Alle de som kan fortsette virksomheten uhindret skal avhjelpe virkningene av Terra-krisen.
Rådmannen og hans saksforberedende stab går inn for at alle skal dele på den ulovlige spillegjelden.
Dermed tar Ole Bernt Thorbjørnsen og Jon Arne Ulland bort hjelp fra dem som allerede er tildelt hjelp på faglig grunnlag.
Fordeling av gjeld er fordeling av skyld. Barna skal ha sitt.
Fagerheim skole er til hjelp. Dersom alle skolepliktige skal integreres i eksisterende skolemasse må der store investeringer til, ikke innsparinger.
Hva med en tredobling av investeringene i skolen? Da ville Haugesund se ut som et sted å flytte til. Nå finansierer kommunen et middels fotballag som pådrar seg negativitet i forbindelse med merkevarenavn som Fyllingen, Airbus, Broughton, Hødd, Sarajevo, Sogndal og andre steder det ikke er naturlig å sammenligne seg med. Etter å ha sett på barnetoget 17. mai er der bare én konklusjon: Invester i barnas glede. Det gir utvikling. Dersom Haugesund kommune som vesen ikke forstår denne situasjonen må jeg si det opplagte. Å investere i barnas utvikling gir inntekter og positivt omdømme.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Kyss Meg, Judas!

Giskevarsler Line Oma sier at mannen hadde tungen i halsen på henne. Da har hun bevisbyrden. Hvor lang er tungen? Før jul oppfordret hun Giske til å trekke seg. Etter nyttår meldte hun seg som varsler. Det gikk ikke fram om at hun var en av de opprinnelige varslerne. Var det ett karrieretrekk før og ett etterpå da hun kom på det med den lange tunga? Tallknuser Frode Jacobsen, leder for Oslo Ap, forsterker varslet ved å si at det var sterk kost å høre Omas varsel, og at han fikk vondt i magen. Har han andre assosiasjoner enn gastroskopi? Folk rister bare på hodet av dette varslet fra den mest ambisiøse politikeren i Ap. Kvinnenettverket i Arbeiderpartiet er landsdekkende og ikke naturgeografisk lokalisert til Gamle Oslo. Det finnes muligens et undernettverk, et kyssenettverk i Oslo. Line Oma har som mål å bli statsminister. Giskesaken var en gyllen anledning til å melde seg på. Hun har et Giskemoment fra karrierens begynnelse til karrierens toppunkt. Nå kan hun bli den statsministeren…

Intelligent Opprør

Politiske opprør kommer av intelligensen, informasjonen vår, om at mange har det dårlig. Uintelligent styring av bedrift og nasjon gir intelligent opprør.
Kirken er utvalgt, ikke av Gud men av keiser Konstantin for 1700 år siden. Kirken er nå valgt bort og må gjøre de gode gjerningene. Det er politikk. Kirken må ikke skremmes til taushet av de samme politikerne som skremte Arbeiderpartiet til taushet.

Augvalds hellige ku

Det grunnleggende gode med Haugalandet er landskapet. Resten må vi arbeide for. Hogaland er urnavnet vårt. Fruktbart landskap som gir beite for dyrebare kyr. Kanskje det var innvandrende germanske stammer som gav landskapet navn. For å holde kyr, leve og la leve. En livsform som ble samlet til ett rike. Norgesveldet Håkonar Håkonsons.