Gå til hovedinnhold

Hodeknute

Haugesund Rådhus er en Rolls-Royce. Det har et gresk tempel i fronten.Bygget er for lite, for gammelmodig og lite givende for en storkommune. Det er uegnet som administrativt hovedkvarter for en storkommune. Bygg nytt med moderne effektivitet og nyskapt form, aldri før sett; samme virkning som operahuset i Sydney; et krystallpalass!
Når en argumenterer for en storkommune skal en ikke argumentere for et status quo og la byene trekke til seg omlandet, overta styre og stell. Det gir naturlig motstand og innviklede forhold, modne for mekling. Stavanger og Haugesund som bytjeneste for omlandet er forbigått av transport og kommunikasjon. Omlandet er i vekst og er byene overlegne i kommunikasjon og perspektiv. Byene har kjerneproblem som omlandet kan løse ved å ta byene opp i seg. Dermed blir storkommunene en løsning, ikke en binding slik trådene fra Stavanger til Finnøy. Trådene fra Haugesund til Tysvær, Åkra og Nedstrand vil skape tvangsrespons.
Fylkesordfører Janne Johnsen argumenterer for Stavangers herlighet blant norske byer og byer i Europa og byer på hele kloden. Fylkesordføreren argumenterer ikke for et bedre fylke der alle fungerer godt og er i distriktsutvikling. Dersom Haugesund vil gå med på denne argumentasjonen kan vi få bli store i nord og bestemme over alle de andre. Hun har vel sagt noe liknende i Egersund også, da.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Slik går det mot Korrupsjon

Norsk klimaminister Vidar Helgesen besøker Teslafabrikken i USA.Unødige besøk er smøring. Tesla har fått avgiftsfritak for energislukende raske og store biler. Hva mer kan Norge bidra med? Det eneste en kan lære av fritaket er sine egne feil.
Norge lærer ikke av Tesla. Tesla lærer av Norge at de kan få ferdig innebygd importfritak og halvert salgspris ift konkurrentene. Klart de er interessert i oss som kjøper energislukere: Vi er jo på verdenstoppen i forbruk. Høyre sier det selv, per capita.

De Rikes Miljøkrav

Amerikansk bilindustri har måttet innrette seg mange ganger etter oppjusterte miljøkrav, spesielt fra staten California. Da det rant over for en av industrilederne sa en kollega til ham at han ikke måtte se så svart på det. Han måtte se på situasjonen som en opportunity. Med nye miljøkrav fikk de jo solgt enda flere biler! Selv lyddemperen var et miljøkrav!
De som aldri har måttet bidra i arbeidet for en renere trafikk er bank, forsikring og bil-importører. Staten har begått flere feil ved å gi avgiftlette til forskjellige biler, senest den rådyre energislukeren Tesla. Når en først skal hjelpe på en vanskelig situasjon med å gi avgiftslette må en involvere alle ledd i bilbruken vår. Eksemplet er å ta bort avgift på små biler, gi rentefrie lån, gi gratis tredjepartsforsikring, og fri hovedservice. Slik vil alle som tjener på bilsalg yte noe for å hjelpe på trafikksituasjonen. Høyres sosiademokrati er ikke en utopi. Der er bare så mange rike som ikke vil bidra.

Økt forbruk som medisin

Høyre går foran ved å anbefale økt forbruk. Etter økonomi og økotenkningen deres skal dagens biler erstattes med el-biler. Det betyr at bilsalget ikke skal være del av ressurspolitikken. Det skal holdes på dagens nivå eller økes ved tvungen utbytting av eide biler. Dersom vi reduserer bruken av de bilene vi har reduserer vi belastningen på naturen og menneskeskapte miljø uten at det koster oss og naturen noe som helst. Bilprodusentene kan sette ned antall solgte biler uten å gå over ende. Høyre kan hjelpe med å profilere modellutvalget ved å ta bort avgifter på de små bilene som vil hjelpe saken. De tok bort avgiftene på ressursslukere som Tesla. Det holder om bilene når 100 kilometer i timen. Ved avgifteredusering kan vi få profilert bilparken til byvennlige størrelser, både antall og lengde x bredde. Den overveiende delen av biltrafikken vil dermed bli mindre innenbys. Det er ikke et problem å kjøre landet rundt i småbiler. Vi er en befolkning med erfaring i nettop det. Statistikk …