Gå til hovedinnhold

Haugesund Rådhus som nytt Billedgalleri

Haugesund Sentrum har liten betydning for landsbyene Sveio, Kvala-Gard, Rossabø, Norheim, Skåredalen og Frakkagjerd-Aksdal. De er komplette bygder i seg selv.
Alle bilene som opptar parkeringsplassene rundt Haugesund Stadion ved FKHs hjemmekamper viser at publikum ikke kommer fra sentrum. Stadion er ikke en sentrumsfunksjon og kunne like gjerne ha ligget på Raglamyr, eller i Grinde.
Et nytt rådhus for de sammenslåtte kommunene kan ligge ved Bøvågen på Karmøy. Avaldsnes var en bydanning som ble abortert av den katolske kirkens flytting av kongssetet fra Bergen til Oslo; og av Svartedauden som kom med skip fra London.
Et nytt rådhus for de sammenslåtte kommunene kan ligge på Rossabø. Det skulle være et krystallpalass som reflekterte og absorberte solnedgangen.
Et nytt rådhus for de sammenslåtte kommunene kan ligge ved Alvanuten med utsyn til Bokn og Siggjo.
Et nytt rådhus for de sammenslåtte kommunene kan ligge i Grinde, med kontakt til Boknafjorden via Skjoldastraumen og over Sundfør til Ålfjorden. Det ville ha knyttet Haugalands nord og sørkyst, langs E39, Vestlandets nerve.

Kommentarer

  1. Enig. dessuten trenger byen et nytt billedgalleri. Muggbefengte gulver i Meling huset er bare egnet til å skade byens kunst og kulturarv. I rådhuset er det allerede fantastiske utsmykninger som allmennheten burde få adgang til. Der er også veggplass til kulturskatter som nå ligger og støver/muggler ned i uegnede lager. Plasss til bilder, konserter, foredrag, boklansering og mye glede. Heia, kulturbyen Haugesund

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

De Rikes Miljøkrav

Amerikansk bilindustri har måttet innrette seg mange ganger etter oppjusterte miljøkrav, spesielt fra staten California. Da det rant over for en av industrilederne sa en kollega til ham at han ikke måtte se så svart på det. Han måtte se på situasjonen som en opportunity. Med nye miljøkrav fikk de jo solgt enda flere biler! Selv lyddemperen var et miljøkrav!
De som aldri har måttet bidra i arbeidet for en renere trafikk er bank, forsikring og bil-importører. Staten har begått flere feil ved å gi avgiftlette til forskjellige biler, senest den rådyre energislukeren Tesla. Når en først skal hjelpe på en vanskelig situasjon med å gi avgiftslette må en involvere alle ledd i bilbruken vår. Eksemplet er å ta bort avgift på små biler, gi rentefrie lån, gi gratis tredjepartsforsikring, og fri hovedservice. Slik vil alle som tjener på bilsalg yte noe for å hjelpe på trafikksituasjonen. Høyres sosiademokrati er ikke en utopi. Der er bare så mange rike som ikke vil bidra.

Slik går det mot Korrupsjon

Norsk klimaminister Vidar Helgesen besøker Teslafabrikken i USA.Unødige besøk er smøring. Tesla har fått avgiftsfritak for energislukende raske og store biler. Hva mer kan Norge bidra med? Det eneste en kan lære av fritaket er sine egne feil.
Norge lærer ikke av Tesla. Tesla lærer av Norge at de kan få ferdig innebygd importfritak og halvert salgspris ift konkurrentene. Klart de er interessert i oss som kjøper energislukere: Vi er jo på verdenstoppen i forbruk. Høyre sier det selv, per capita.

Cold Fusion

En fusjonering av MDG og Frp går lett uten høy temperatur. Som eksempel på den vellykkede fusjoneringen har vi Tesla's modell S. Bilen er kjøpt av Frp-menn som jubler over avgiftfritaket. De har alltid ønsket seg en bil som gjør 200 km/t og innebærer den amerikanske drømmen. Bilen er stor, tung og brei. Den kommuniserer. MDG ønsker avgiftsfritak for el-biler. Da får de eksosfritt sentrum og alle er fornøyde. MDGs støttespillere liker det økte salget av dyre biler som avgiftsfritaket medfører.
MDG har alt å tjene på neste fusjon. Da kan de ta Frps plass i regjeringen, men da må det høyere temperaturer til.