Haugesund Rådhus som nytt Billedgalleri

Haugesund Sentrum har liten betydning for landsbyene Sveio, Kvala-Gard, Rossabø, Norheim, Skåredalen og Frakkagjerd-Aksdal. De er komplette bygder i seg selv.
Alle bilene som opptar parkeringsplassene rundt Haugesund Stadion ved FKHs hjemmekamper viser at publikum ikke kommer fra sentrum. Stadion er ikke en sentrumsfunksjon og kunne like gjerne ha ligget på Raglamyr, eller i Grinde.
Et nytt rådhus for de sammenslåtte kommunene kan ligge ved Bøvågen på Karmøy. Avaldsnes var en bydanning som ble abortert av den katolske kirkens flytting av kongssetet fra Bergen til Oslo; og av Svartedauden som kom med skip fra London.
Et nytt rådhus for de sammenslåtte kommunene kan ligge på Rossabø. Det skulle være et krystallpalass som reflekterte og absorberte solnedgangen.
Et nytt rådhus for de sammenslåtte kommunene kan ligge ved Alvanuten med utsyn til Bokn og Siggjo.
Et nytt rådhus for de sammenslåtte kommunene kan ligge i Grinde, med kontakt til Boknafjorden via Skjoldastraumen og over Sundfør til Ålfjorden. Det ville ha knyttet Haugalands nord og sørkyst, langs E39, Vestlandets nerve.

Kommentarer

  1. Enig. dessuten trenger byen et nytt billedgalleri. Muggbefengte gulver i Meling huset er bare egnet til å skade byens kunst og kulturarv. I rådhuset er det allerede fantastiske utsmykninger som allmennheten burde få adgang til. Der er også veggplass til kulturskatter som nå ligger og støver/muggler ned i uegnede lager. Plasss til bilder, konserter, foredrag, boklansering og mye glede. Heia, kulturbyen Haugesund

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Visit Bergen after Zelensky’s speech to the Norwegian Parliament 30th March 2022.

De Rikes Miljøkrav

Slik går det mot Korrupsjon